game nieuws Log in

Post Facto #6 | Pixel Vault

Kisten vol met zout en verdriet

De redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews als je vraagt wat ze aan het doen zijn, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “waar hebben jullie je nu écht mee bezig gehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. In de afgelopen zeven dagen is er veel gebeurd in de gamewereld. Vooraanstaand was natuurlijk de remaster van het Crash Bandicoot, waar een aantal van ons hun tanden in hebben gezet. Laten we eens een kijkje nemen wat zij hier van vonden en wat er nog meer te beleven viel afgelopen week.

Jermaine van Haarlem

Deze week moest de Crash Bandicoot review de deur uit, dus daar heb ik flink wat tijd in gestopt. Pure nostalgie en tegelijkertijd enorme frustratie. Wat is die game op sommige punten moeilijk en genadeloos. Gelukkig was ik niet de enige en zag ik Jordy tijdens de livestream ook al zijn frustratie proberen te bedwingen. Crash Bandicoot 100% halen gaat mij denk ik niet lukken. Ik ben al blij als ik een moeilijk level eindelijk weet uit te spelen.

Crash Bandicoot | Pixel Vault

Om mijn bloeddruk wat lager te houden heb ik Horizon Zero Dawn als afwisseling gespeeld en daar ben ik nu mijn platinum trophy aan het halen. Genoeg te doen nog de komende tijd.

Tim Miechels

Afgelopen week ben ik dan toch eindelijk begonnen aan Dark Souls 3. Als groot fan van de eerste twee Dark Souls-games vond ik het de hoogste tijd om aan het laatste deel van de trilogie te beginnen. De eerste paar uren van de game gingen me verraderlijk gemakkelijk af. Het lukte me zowaar om de eerste twee eindbazen te verslaan zonder dood te gaan.

Ik ging bijna naast mijn schoenen lopen, ik dacht dat ik Dark Souls wel onder de knie had. Alsof dat echt mogelijk is! Inmiddels ben ik in Irithyll of the Boreal Valley en sneuvelt mijn Herald om de haverklap. De letters YOU DIED staan alweer ouderwets in mijn beeldscherm gebrand. Heerlijk!

dark-souls-iii | Pixel Vault

Jordy Nieuwenhuis

Crash Bandicoot en Diablo 3: Rise of the Necromancer zijn de games waar ik de afgelopen week mee bezig ben geweest. Zoals sommigen misschien wel gezien hebben, ging de tweede daarvan beter dan de eerste. Je zou het misschien niet verwachten, maar ik ben 87 keer dood gegaan in Crash Bandicoot (nog bedankt voor het bijhouden Rohald) en maar een aantal keren in Diablo.

Toch heb ik me met beide spellen uitmuntend vermaakt. De goede oude nostalgie van Crash sleurt me toch elke keer weer mee. Nu maar wachten op die Spyro remake. Het nieuwe seizoen van Diablo 3 kan ook niet snel genoeg komen, al moet ik dan helaas gaan kiezen tussen de Destiny 2 bèta en Diablo. Ach, misschien kan ik wel wat minder slapen en ze gewoon allebei spelen.

Kevin Rombouts

Soms heb je in het leven maar weinig te kiezen. Helemaal enthousiast over het feit dat er nieuwe Valkyria-game zou komen, bood ik me wel aan om met de titel aan de slag te gaan. Mocht het ooit zover komen tenminste. Spoel de tijd een jaar vooruit en de game ligt ondertussen in de winkels en bij mij op de deurmat. Over foute beslissingen gesproken.

Valkyria Revolution | Pixel Vault

Valkyria Revolutions heeft namelijk bar weinig te maken met de serie die ik heel veel liefde toedraag. Zelfs in de persberichten geeft ontwikkelaar Media.Vision toe dat de game niets met de geliefde reeks te maken heeft. Waarom, in hemelsnaam waarom, geef je het dan dezelfde serienaam mee? Gewoon om fans maar te kwellen met het feit dat ze Valkyria Chronicles 3 nooit zullen spelen? Dat doet gewoon pijn.

Zoals je ziet hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *