game nieuws Log in

Post Facto | Pixel Vault

Voorbereiding is het halve werk

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. In de afgelopen zeven dagen is er veel gebeurd in de gamewereld. In de aanloop naar E3 2018 zijn niet alleen wij druk bezig met het voorbereiden. Links en recht komen geruchten binnensijpelen en doen uitgevers nog snel even een laatste aankondiging. Gelukkig bestaat het leven niet alleen uit werken en mogen we af en toe ook ontspannen. Hoe hebben we dit deze week gedaan?

Robert

Deze week mocht ik aan de slag met de dungeon crawler Moonlighter. Ik schreef eerder al een preview over deze indiegame en keek sindsdien al erg uit naar de bijzondere mix van genres. Je verslaat en loot namelijk monsters om koopwaar te verzamelen voor je winkel. Zodra je dus een dungeon uitkomt, verandert de game opeens in een managementgame.

De eerste paar uur is de game in ieder geval al geweldig. Niet alleen is de combinatie van verschillende bezigheden erg leuk, maar wordt dit alles ondersteund door een fenomenale soundtrack. Ik weet nog niet precies welke componist of sounddesigner ze bij Digital Sun Games hebben, maar die man of vrouw verdient een lintje. Wat ik van de rest van de game vind, lees je binnenkort in mijn review.

Naomi

De weinige uurtjes die ik deze week over had, heb ik besteed aan het spelen van Overcooked en het kijken van ’De wereld rond met 80-jarigen’. Overcooked is in je eentje toch een stuk lastiger dan met zijn tweeën. Overcooked blijkt vooral leuk te zijn omdat je met zijn tweeën zit te stressen over de te bereide gerechten en bewegende levels. Hoewel ik me verder prima heb vermaakt, pak ik er de volgende keer toch maar weer gewoon Pokémon bij.

‘De wereld rond met 80-jarigen‘ is een guilty pleasure tv-programma waar ik elke woensdagavond braaf voor klaar ga zitten. Je raadt het al, het is een programma over 80-jarigen die de wereld rond reizen. Met Dennis Geesink als reisleider gaan zij veelal voor het eerst buiten Nederland op vakantie. Zonder gêne dansen zij de tango met 40 jaar jongere Argentijnen en gaan ze op salamanderjacht. Ik vind het een geniaal programma en kan het ook zeker aanraden als je volgende week woensdag niet weet wat je moet met je avond.

Rohald

Deze week werd ik weer begroet en omhelsd door een oude bekende, al had hij een nieuwe jas aan. Na in één jaar zo’n 500 contacturen te hebben gehad, werd het tijd voor iets anders en zo verwaterde onze relatie. Via een stream kreeg ik echter wind van zijn nieuwe uitrusting en de leuke goodies die daar bij kwamen.

Ik heb er vervolgens nog een dag of twee over getwijfeld. Is het oprakelen van deze vriendschap wel goed voor me? Wat als hij met zijn nieuwe jas veranderd is en ik hem eigenlijk niet meer ken. De nieuwsgierigheid overtrof mijn rationaliteit en voor tien euro konden we weer gezellig hangen. Achteraf ben ik blij dat ik me weer heb begeven in de wereld van The Binding of Isaac en dat ik de Afterbirth+ DLC gekocht heb.

Paul

Deze week heb ik voor het eerst twee nieuwe games uitgeprobeerd. Dat zijn Destiny 2 en Assassin’s Creed Syndicate. Ik had eerlijk gezegd een lange tijd gedacht dat Destiny 2 mij niet zou interesseren, maar het tegendeel bleek waar te zijn. Het spel zit heel mooi in elkaar en de gameplay is ook erg fijn. Wat ik wel jammer vind, is dat de game erg weinig trophies heeft. De prachtige omgevingen op de verschillende planeten compenseren dit gelukkig.

Assassin's Creed Syndicate | Pixel Vault

Assassin’s Creed Syndicate heeft daarentegen weer veel trophies, wat ik als trophy hunter heerlijk vind. Ik trek bij dit spel de vergelijking met GTA San Andreas, waar je vroeger jouw territorium moest veroveren via gang fights. Dit element komt prachtig terug in Assassin’s Creed Syndicate. Dat in combinatie met het freerunnen, de skill trees en vele historische verhalen, maakt de game voor mij een geschikte aankoop. Ik raad het iedereen aan. Pak vooral je kans tijdens een sale als je nog iets zoekt!

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *