game nieuws Log in

Post Facto | Pixel Vault

Lekker genieten

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. In de afgelopen zeven dagen is er veel gebeurd in de gamewereld. Welke games hebben we gespeeld en wat hebben we ondernomen? Laten we het eens vragen aan onze crew-leden.

Naomi

Ik was deze week weer lekker druk bezig met werken en met het proberen af te krijgen van scriptie nummer één. Toch vond ik ergens deze week nog tijd om Assassin’s Creed Syndicate uit te spelen. En nee, daar heb ik niet drie jaar over gedaan. De game is pas sinds enkele maanden in mijn bezit. Ik heb gewoon niet de financiële middelen om zomaar 60 euro aan een nieuwe game uit te geven en daarnaast geef ik vaak andere dingen prioriteit boven het kopen van een nieuwe game.  Om terug te komen op Syndicate; alles is opgelost, de koningin leeft nog, kinderen werken niet meer in fabrieken. En ja, dat alles dankzij mij.

Londen kent voor mij geen geheimen meer! En dat is best handig aangezien ik komend voorjaar met mijn vriend een tripje naar Londen heb gepland. We gaan er met de trein heen, net als Evie and Jacob Frye, al kwamen zij niet vanuit Nederland en zal ik niet over het dak van de trein gaan rennen terwijl ik mensen neer sla.

Rohald

De afgelopen week was het valentijnsdag, dus dat was voor mijn partner en mij een goed excuus om de hele avond romantisch op de bank te hangen terwijl we de nieuwe Star Trek-serie keken. Vooralsnog had ik het kijken van de serie uitgesteld omdat ik van TotalBiscuit had gehoord dat hij er geen fan van was. Hoewel ik moet toegeven dat deze interpretatie van Star Trek erg anders is dan de stijve series die we gewend zijn, vind ik deze duistere weergave toch ook heel vet.

Verder blijft Star Trek gewoon Star Trek. Hoewel de narratief in deze serie meer het voortouw neemt, draait de serie nog steeds om gedachte-experimenten van natuurkundige, meta-fysische en sociale aard. Het eerste seizoen is ‘slechts’ vijftien uur lang, dus uiteraard heb ik deze week ook nog gegamed. Nog steeds ben ik in de ban van UFC 3 waar ik elke dag wel een uurtje in steek. Daarnaast ben ik weer de hopeloze taak begonnen van het opruimen van mijn backlog. Deze week speel ik WASTED, de post-apocalyptic pub crawler. Dwaal met je geweren door een Fall Out achtige setting waar iedereen bezopen is, opzoek naar de laatst overgebleven drank!

Wasted | Pixel Vault

Luuc

Nadat ik Shadow of the Colossus had uitgespeeld voor de review afgelopen weekend, besloot ik om aan een heel ander soort spel te beginnen: Celeste. Celeste is een kleine indie-game van de makers van Towerfall Ascension en speelt dan ook net zoals haar voorganger. Het is opnieuw een 2D-platformer met pixel art. Dit spel is echter volledig singleplayer en is daarmee de perfecte game voor Luuc.

Hoewel ik niet erg goed ben ik platformers, ben ik er wel altijd een groot fan geweest en ik geniet dan ook in volle mate van de tijd die ik in het spel steek. Celeste maakt gebruik van een kamersysteem en het is aan jou om goed door het level heen te gaan. Het spel slaat bij elke kamer die je haalt automatisch op. Dit zorgt ervoor dat zelfs wanneer ik compleet gefrustreerd ben ik heel gemakkelijk terug kan komen. Het is daarnaast ook geen makkelijk spel en ik leer dat ook zeker weten elke keer dat ik sterf.

Kevin Rombouts

De afgelopen weken is het voor mij qua recenseren lekker rustig, dus is er voldoende tijd om weer lekker games op te pakken die nog in de collectie zitten. Daarbij is voor mij een nieuwe fascinatie ontstaan met Rainbow Six Siege, misschien wel Ubisoft’s grootste succes van de afgelopen jaren. Ondanks dat de game alweer twee jaartjes oud is, blijft de gemeenschap rondom die game enorm actief.

Rainbow Six Siege | Pixel Vault

Dat iedereen de game ook twee jaar na dato nog altijd steunt, bleek dit weekend wel weer tijdens de Six Invitationals. Dat is het jaarlijkse toernooi waarbij de beste Rainbow Six Siege spelers samenkomen in Montreal, met op ieder moment meer dan 50.000 kijkers. Dat we daarbij ook eindelijk meer komen te weten over het nieuwe jaar aan nieuwe content, is een kers op de taart natuurlijk. Nu terug de game in om mijn skills met Dokkaebi te verbeteren!

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *