game nieuws Log in

Post-Facto | Pixel Vault

Nieuwe Beginnen

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op.  Dit was de eerste week van het nieuwe jaar. Vorige week gingen we in op de goede gamevoornemens van onze crewleden. Hebben ze zich hier tot nu toe aan kunnen houden? Laten we het eens vragen.

Rohald De Bruyne

Vorige week konden jullie de nieuwjaarseditie van Post Facto lezen, waarin ik samen met mijn collega’s mijn goede game voornemens opperde. Mijn voornemen was om geen nieuwe games meer te kopen vóór ik een aantal games van mijn backlog af had kunnen schrijven. Helaas moet ik nu al toegeven dat ik me niet in heb kunnen houden…

Het was een van de laatste dagen van de laatste Steam-sale en ik zag The Witcher 2 en Doom staan, samen heb ik ze gekocht voor net iets minder dan twintig euro. Hoewel ik bijna wil zeggen dat ik het jammer vind om mijn voornemen zo snel te laten vallen, maakt het me aan de andere kant niks uit. Noem me een typische Zeeuw, maar een goedkope game laat ik zelden liggen.

Kevin Rombouts

Deze week weinig gamenieuws van mijn kant. Ik wil het namelijk even hebben over de giftige sfeer die er de laatste tijd namelijk op YouTube hangt. De afgelopen maanden ben ik steeds meer YouTube gaan kijken, voorheen was het niet veel meer dan af en toe een trailer of wat muziek. Tegenwoordig volg ik echter fanatiek tech-vloggers zoals MKBHD, Peter McKinnon en natuurlijk Casey Neistat. De rest boeit me niet zoveel om heel eerlijk te zijn.

Toch kun je er momenteel niet meer omheen dat er zeer wanhopige YouTubers zijn die steeds extremere dingen doen, alleen maar voor de views. Typetjes als Pewdiepie, de treitervloggers of – je voelt hem misschien al aankomen – de gebroeders Paul. Logan kwam eerder deze week nog op het internationale nieuws door zich als een klein huftertje te gedragen in Japan, terwijl zijn jongere en zo mogelijk nog ergere broertje Jake vandaag in het nieuws verscheen door zijn ontmaagding maar als vlog op YouTube te zetten.

Witcher-2 | Pixel Vault

Noem mij een oude zuurpruim (met al 25 jaar op de teller, ja, ik weet het), maar dit soort hysterie verpest het voor de rest van de community. Mensen die hard werken om toffe content te maken en je van een lach of zelfs kennis te voorzien. Of het nou gaat om grote namen zoals de MKBHD’s en Neistats, commerciële partijen zoals wijzelf en onze concullega’s of de jongen om de hoek met een toffe uitvinding of mooie muziek. Die mensen moeten het hoofdpodium krijgen, die mensen mogen in de spotlights. Die typetjes die alleen maar willen schreeuwen en krijsen voor wat extra views moeten wat mij betreft maar lekker naar het darkweb verhuizen of zo.

Jessica de Haan

De afgelopen week was voor mij een goede op het gebied van games. Ik heb eindelijk een begin kunnen maken aan Pyre, de nieuwste game van mijn favoriete indie-ontwikkelaar Super Giant Games. Aangezien ik erg van Bastion en Transistor genoot, had ik hoge verwachtingen van Pyre en ik ben nog niet teleurgesteld. De gevechten hebben eerder het gevoel van een sporttoernooi dan combat, ondanks het feit dat er redelijk veel afhankelijk is van de uitslag (meer dan bij een voetbalwedstrijd, bijvoorbeeld).

Bovendien is het concept van de wereld erg intrigerend. Je bent namelijk in een soort onderwereld beland, verbannen voor een misdaad die je begaan hebt in de ‘normale’ wereld. Samen met andere personages ga jij op pad om een weg terug te zoeken. Deze personages zijn stuk voor stuk unieke karakters met hun eigen persoonlijkheden en motieven die je langzaam maar zeker moet ontdekken tijdens je reis door de Downside.

Pyre - Pixel Vault

Daarnaast ben ik begonnen aan Fez, een andere indietitel waarmee ik me deze week geamuseerd heb. De manier waarop 2D pixelart gebruikt wordt, maakt deze game helemaal anders dan de rest waardoor het fris aanvoelt. Helaas zijn de meeste puzzels nogal arbitrair en zijn ze vaak gebaseerd op moeilijk achterhaalbare logica. Om alle achievements te halen op Steam heb ik stiekem dus een guide gebruikt, maar hè, het doel heiligt de middelen, toch?

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *