game nieuws Log in

Post Facto | Pixel Vault

Mobile gaming

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. Het einde van het kom in zicht en dat betekent dat The Game Awards ook weer aanwezig zijn. Ook op de redactie zijn we druk bezig om te bepalen wat de beste game dit jaar was. Ontwikkelaars maken het ons dit jaar ook wel extra moeilijk door nog een game of twee in december uit te brengen.

Jordy Nieuwenhuis

Het is alweer december en er zijn dit jaar genoeg games uitgekomen waarmee ik me flink vermaakt heb, met als toppunt toch wel Horizon Zero Dawn. Toch kwam er op 2 december nog een game uit waar ik nog wel een tijdje zoet mee ben. Xenoblade Chronicles 2 voor de Nintendo Switch, is een JRPG waarin jij als protagonist probeert Elysium te bereiken. Ik heb er ondertussen zo’n 30 uur in zitten en volgens mij ben ik nog steeds niet op de helft van de game. Ik begin namelijk net aan chapter 4.

Horizon Zero Dawn | Pixel Vault

Als je van een Anime-stijltje in games houdt, dan is dit zeker een aanrader, zij het voor onderweg of gewoon lekker op de bank: het werkt allemaal. Het is een goede titel voor de Nintendo Switch om het jaar mee af te sluiten.

Tim Miechels

Zo tegen het einde van het jaar ben ik aan de slag gegaan met een van de vroege hoogtepunten van 2017, namelijk Nier: Automata. De mix van genres, de intense combat, de bizarre personages en de op de Game Awards bekroonde prachtige muziek zorgen voor een combinatie waarmee de game hoog op mijn jaarlijst komt te staan.

Een van de dingen waar ik erg om heb moeten lachen in Nier: Automata is de robot genaamd Jean-Paul, een duidelijke verwijzing naar de Franse filosoof Jean-Paul Sartre. Zodra je de robot tegenkomt slaat hij je om de oren met oneliners uit Sartre’s filosofie. Een andere robot die erbij staat geeft vervolgens te kennen dat de rest van het dorp al lang gestopt is Jean-Paul’s “filosofie” te begrijpen.

https://www.pixelvault.nl/review/nier-automata-manusje-van-alles/

Luuc ten Velde

Hoewel het einde van het jaar spoedig nadert, geldt datzelfde niet voor alle goede games die er nog te spelen zijn. Deze week kon ik namelijk beginnen aan de nieuwe grote game voor de Nintendo Switch: Xenoblade Chronicles 2. Ik heb er pas een paar uur inzitten, maar help me alsjeblieft, want ik kan die Engelse stemmen gewoon niet verdragen. Ik heb na tien minuten spelen direct de Japanse stemmen aangezet en ben vervolgens verder gegaan.

Daarnaast heb ik deze week ook wat titels uit mijn backlog afgesloten, want ik heb zowel Firewatch als Telltale’s Guardians of the Galaxy uitgespeeld. Het is nu tijd om door te gaan naar twee andere grote games die ik heb gemist: Prey en The Last Guardian. Ik weet dat ik ook Xenoblade heb liggen, maar zo’n Switch game blijft natuurlijk ook perfect voor in de trein of bus en dat is dan ook waar ik verder ga met Xenoblade.

Kevin Rombouts

Je merkt wel dat er deze week één game heer en meester is op de redactie: Xenoblade Chronicles 2. Ik schaar mij dan ook achter het clubje mensen dat met smacht uitkeek naar de game en er afgelopen week al goed wat uurtjes in heeft gezonken (hoewel niet zoveel als Jordy…) Het geeft veel van wat ik in een game zoek: een grote wereld, leuke karakters en natuurlijk de draagbaarheid van de Switch.

xenoblade chronicles 2 | Pixel Vault

De perfecte combinatie voor on the go zou je dan misschien ook zeggen. Voor een groot gedeelte klopt dat wel: het merendeel van de game wordt door mij in het openbaar vervoer gespeeld. In de bus, tram of trein vliegen de uurtjes er zo doorheen. Er zit echter één nadeel aan voor mij: er is altijd een onderdeel van gêne bij. Niet voor het gamen, daar heb ik me jaren geleden bij neergelegd. Meer over hetgeen van wat er zich op mijn scherm afspeelt.

Ik snap dat het een Japanse RPG is, maar kunnen we nu eens een keertje klaar zijn met die ‘lingerie als outfit bij de hoofdrolspeelster’-trend? De Japanners vinden het nog altijd helemaal geweldig, maar geef dan tenminste de optie om gewoon een andere outfit te selecteren. Dan stoppen de walgelijke blikken misschien een keer als mijn buurman of -vrouw weer eens zit mee te spieken. Zou ook wel een keertje leuk zijn.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *