game nieuws Log in

Donkere dagen

Onze redactie is elke week druk met het tikken van game nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht.Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. Het wordt laat licht en de zon gaat weer vroeg onder, maar gelukkig hebben we allemaal nog onze digitale verlichting waarmee we verblijd worden. Door welke games werden de huiskamers van onze crewleden deze week verlicht? Laten we het uitzoeken.

Rohald De Bruyne

Lang bleef ik sterk. Mijn vingers op zaten stug op de knip van mijn digitale portemonnee. Uiteindelijk heb ik de uitputtende strijd tegen steam toch verloren. Aan het einde van de steam sale heb ik me laten verleiden door een game die al jaren op mijn verlanglijstje stond: Elite Dangerous. Sindsdien zweef ik regelmatig door de melkweg in deze reusachtige ruimte-sim. Hoewel de absolute vrijheid en de enormiteit nog wel intimiderend zijn, gaan we steevast rechtdoor over de laatste frontier.

Elite Dangerous | Pixel Vault

Daarnaast heb ik me afgelopen week verdiept in indiegames. Al jaren ben ik een fan van indiegames en ben ik altijd op zoek naar die nieuwe game-elementen. Maar wanneer is een indiegame nu een indiegame? Waar ligt de grens tussen indie en triple-A? Deze vragen heb ik proberen beantwoorden in mijn achtergrondartikel.

Robert Zomers

Deze week schoof ik weer eens achter de microfoon en camera om de public de beta van Total War: Arena te checken. Mocht je de stream gezien hebben dan weet je inmiddels dat ik aangenaam verrast ben door deze free-to-play-titel van Creative Assembly. Voor het geval je niet hebt kunnen kijken, kun je ook alles nalezen in mijn hands-on van deze week.

Verder ben ik vooral beziggeweest alle sales te ontwijken, want ik heb nog een enorme berg aan games liggen. Toch is er één DLC door mijn verdediging heen geschoten. Titan Quest heeft namelijk na meer dan tien jaar een uitbreiding gekregen: Ragnarok. Daarmee wordt er een heerlijk Noorse mythische wereld aan het oude Griekenland en Egypte toegevoegd. Dat kon ik niet aan mij voorbij laten gaan.

Ernö Groeneweg

Deze week bracht mij in de aparte positie waar ik twee games van dezelfde serie met tien jaar ertussen naast elkaar speelde. Naast dat ik namelijk Assassin’s Creed Origins aan het verslinden ben, waag ik me ook aan de originele Assassin’s Creed. Het lijkt moeilijk te geloven dat de serie alweer tien jaar oud is nu. Om dit te vieren schrijf ik niet alleen een Afgestoft-artikel van de originele Assassin’s Creed, maar ben ik ook bezig aan een video die het decennium van de sluipmoordenaars in het licht zet.

Assassin's Creed

Naast dit alles zit Moira, de nieuwste hero van Overwatch, nu volledig in de game. Ook in het nieuwe seizoen van de competitieve modus is ze speelbaar. Ze is heel erg tof om te spelen en brengt veel goeds naar de tafel, wat de algehele meta-game van Overwatch betreft.

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt en hebben we onze huiskamers weten te verlichten. Maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *