game nieuws Log in

Releaselijst maart 2019 | Pixel Vault

Welke games kunnen we in maart verwachten?

Het land lijkt sneller dan ooit tevoren de lente in geslingerd te worden, wat betekent dat de dagen (om te gamen!) alleen maar langer worden. Ondanks dit feit is maart 2019 een redelijk rustige maand. Dat blijkt in ieder geval uit de releaselijst die we voor jullie voorbereid hebben.

Gamers beginnen de maand met het langverwachte vervolg in de Devil May Cry-reeks, namelijk Devil May Cry 5. Ook fans van The Division hebben iets om naar uit te kijken met Tom Clancy’s The Division 2. Gamers die een beetje van uitdagingen houden, kunnen aan de slag met Sekiro: Shadows Die Twice en ook Switch-gamers worden verwend met Yoshi’s Crafted World.

Devil May Cry 5

Hoewel fans van de reeks zich al langer afvroegen of er überhaupt een Devil May Cry 5 zou komen, mogen zij de game vanaf 8 maart alsnog in handen nemen. De game komt uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One en wordt opnieuw door Capcom zelf ontwikkeld én uitgebracht.

Aan de ene kant doet Devil May Cry 5 veel dingen hetzelfde als de voorgaande games. We volgen nog steeds het verhaal van Dante en Nero (en Vergil?) die nog steeds regelmatig ruzie maken met machtige demonen door hun grote monden open te trekken. Het vechtsysteem draait nog steeds voornamelijk rond het maken van combo’s om stylish scores te behalen.

Aan de andere kant slaat Devil May Cry 5 af en toe een nieuwe weg is. Zo introduceert deze game nieuwe personages, namelijk de stoere automonteur Nico en de mysterieuze V. De vechtstijl van V is anders dan dat we gewend zijn, aangezien hij veel langzamer lijkt te bewegen met zijn staf en zijn demonische hulpjes. Bovendien zijn de bekende personages wel degelijk veranderd. Nero is zijn arm kwijt en Dante lijkt voor de verandering redding nodig te hebben. We moeten nog even wachten om uit te vinden wat hier allemaal precies gaande is.

Tom Clancy’s The Division 2

Op 15 maart 2019 komt het tweede deel van Tom Clancy’s The Division uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One en vervolgt daarmee het verhaal van de eerste game. The Division 2 wordt opnieuw ontwikkeld door Massive Entertainment met Ubisoft in de uitgeversrol.

Ongeveer een half jaar na The Division is er een burgeroorlog uitgebroken in Washington DC, wat in The Division 2 een bijna perfecte kopie van het echte Washington DC moet voorstellen. Over het algemeen lijken de grote lijnen gelijk te zijn aan de eerste game: er heerst chaos onder de mensen en jij moet daar iets aan doen.

Massive Entertainment geeft aan geluisterd te hebben naar de feedback van spelers na The Division. Over het algemeen lijkt dit in te houden dat de ontwikkelaar zich meer wil focussen op de inhoud van de game bij release aan de ene kant en daarnaast de inhoud van de game wanneer je het verhaal uitgespeeld hebt. Zo moet er meer te doen zijn met vrienden en clans om de game ook na het uitspelen spannend te houden.

Sekiro: Shadows Die Twice

Vanaf 22 maart 2019 neemt Sekiro: Shadows Die Twice spelers op pc, PlayStation 4 en Xbox One mee naar Japan tijdens de Sengoku-periode, die zich tussen de vijftiende en zeventiende eeuw afspeelde. Hier schotelen ontwikkelaar FromSoftware en uitgever Activision ons een avontuur over shinobi en samoerai voor.

Ontwikkelaar FromSoftware is bekend van de Dark Souls-reeks, maar slaat met Sekiro een heel ander pad in. Zo bevat de game nauwelijks RPG-elementen zoals een grote hoeveelheid wapens of de mogelijkheid om je eigen personage te creëren. In Sekiro speel je namelijk een shinobi die voornamelijk een katana en een armprothese als wapens gebruikt.

Met deze katana moet je wachten op de perfecte opening om vijanden in één keer neer te halen. Dit wordt makkelijker als je meer gebruikmaakt van de stealth-elementen in de game waarmee je je tegenstanders kunt besluipen. Verder kun je alleen de arm aanpassen om het vechtsysteem meer gepersonaliseerd te maken.

Yoshi’s Crafted World

Op 29 maart wordt het game-repertoire van de Nintendo Switch iets uitgebreid met Yoshi’s Crafted World. Deze side-scrolling platformgame wordt uitgebracht door Nintendo en ontwikkeld door Good-Feel, die ook de ontwikkeling van games als Yoshi’s Woolly World en Kirby’s Epic Yarn op zich heeft genomen.

Yoshi’s Crafted World begint met Yoshi die blij en gelukkig is op zijn eilandje. Natuurlijk vinden er maar weinig boeiende verhalen plaats wanneer personages blij en gelukkig zijn en dit geluk moet dus verstoord worden. Dit doen niemand anders Baby Bowser en Kamek, die een bijzondere edelsteen op het eiland proberen te stelen en ervoor zorgen dat Yoshi en zijn vrienden in actie moeten komen.

In je eentje of met z’n tweeën platform je in 2D-stijl het eiland van Yoshi over, terwijl je op de typische Yoshi-manier je vijanden in eieren verandert. Spelers hebben ook de mogelijkheid om zich in 3D voort te bewegen en ze kunnen de camera omdraaien, zodat ze de wereld van een andere kant kunnen bekijken.

Overige games

 • 1 maart: ToeJam & Earl: Back in the Groove (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 1 maart: Dead or Alive 6 (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 1 maart: Swords and Soldiers 2 Shawarmageddon (Nintendo Switch)
 • 1 maart: Alien League (pc)
 • 5 maart: The Occupation (pc, PlayStation 4)
 • 5 maart: Left Alive (pc, PlayStation 4)
 • 8 maart: Kirby’s Extra Epic Yarn (Nintendo 3DS)
 • 15 maart: The Caligula Effect (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4)
 • 21 maart: The Sinking City (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 22 maart: Unravel Two (Nintendo Switch)
 • 26 maart: Outward (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 26 maart: Final Fantasy VII (Nintendo Switch, Xbox One)
 • 26 maart: The Walking Dead: The Final Season – Episode 4 (pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch)
 • 27 maart: MLB The Show 19 (PlayStation 4)
 • 29 maart: Tropico 6 (pc)
 • 29 maart: Assassin’s Creed 3 (PlayStation 4, Xbox One)

Games zonder releasedatum
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *