game nieuws Log in

Welke games kunnen we in juni verwachten?

In juni is er meer dan genoeg om te doen op het gebied van games, dus hoewel het weer steeds mooier wordt, bevinden wij ons over het algemeen nog steeds achter onze beeldschermen. Check deze releaselijst om uit te vinden waarmee jullie deze zomerse uren door kunnen brengen.


De maand begint op de pc met Warhammer: Chaosbane. Later in juni krijgt ook PlayStation 4 wat aandacht met de Yakuza spin-off genaamd Judgment. The Sinking City vervult de behoeftes van fans van H.P. Lovecraft en gamers met een Switch worden niet achterwege gelaten met Super Mario Maker 2.

Warhammer: Chaosbane

Op 4 juni komt de nieuwste Warhammer-game uit in de vorm van een RPG-dungeon crawler die door Eko Software ontwikkeld is en door Bigben Interactive uitgebracht wordt. Op pc, PlayStation 4 en Xbox One kunnen spelers de strijd aangaan tegen de welbekende Chaos-hordes uit het Warhammer Fantasy-universum.

In een groep van maximaal vier spelers die uit vier verschillende soorten personages kunnen kiezen, baan je je op gewelddadige wijze een weg door diverse kerkers en grote massa’s aan vijanden. Zo moeten er in de game meer dan 70 soorten monsters zitten die jou en je kameraden van het leven willen beroven.

Vanwege de manier waarop de game in elkaar gezet is, is het geen verrassing dat Warhammer: Chaosbane als de Warhammer-versie van Diablo wordt gezien. Onder andere de hoeveelheden buit die spelers op kunnen rapen om te gebruiken voor het verbeteren van hun personages, de top-down view en de verschillende soorten helden waarmee je kunt spelen, doen denken aan de game van Blizzard Entertainment. In hoeverre Warhammer: Chaosbane zich hiervan onderscheidt, gaan we binnenkort meemaken.

Judgment

In de Yakuza-reeks zijn er al een aantal spin-offs in omloop en op 25 juni komt er op PlayStation 4 nog eentje bij, namelijk Judgment. Spelers volgen privédetective Takayuki Yagami op zijn jacht naar een seriemoordenaar die onder andere de moord op zijn vriendin op diens geweten heeft.

Zijn zoektocht brengt hem naar allerlei wijken in de Yakuza-versie van Tokyo. Hoewel de gameplay van Judgment over het algemeen op die van de hoofdgames uit de reeks lijkt, moet Judgment een ietwat volwassener speelstijl bevorderen, waarbij je allerlei detectivewerk uitvoert en de verschillende wijken moet onderzoeken.

Bij al dat speurwerk hoort af en toe wat geweld. Net als in alle Yakuza-games is het gevechtssysteem van groot belang in Judgment. Met behulp van de Dragon Engine van Yakuza 6 kan Yagami een heleboel brute aanvallen uitvoeren, waarbij je de pijn van je vijanden bijna zelf voelt. Hoewel het gevechtssysteem in Judgment minder mogelijkheden biedt dan we gewend zijn van de reeks, bevat het nog meer dan genoeg om je mee te vermaken tijdens een vechtpartijtje met gangsters.

The Sinking City

Na een heleboel Sherlock Holmes-games te hebben gemaakt, gaat ontwikkelaar Frogware samen met uitgever Bigben Interactive een nieuwe uitdaging aan in de vorm van de actie-avonturenhorrorgame genaamd The Sinking City. Of dit goed uitpakt voor de studio mogen we vanaf 27 juni ervaren op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Ook in deze game stap je in de schoenen van een detective, waarbij de game je een systeem aanbiedt waarin je zelf op onderzoek mag gaan en je je missies op verschillende manieren kunt voltooien. Dit is afhankelijk van je oplettendheid tijdens het doorzoeken van de locaties in de game. Het fictieve dorpje Oakmont is namelijk aan het overstromen en het is aan jou om uit te vinden waardoor dit komt.

The Sinking City zou de werken van H.P. Lovecraft gebruikt hebben als inspiratiebron en de esthetiek die we in trailers en screenshots te zien krijgen geeft dit ook duidelijk weer. De donkere omgevingen zijn gevuld met bovennatuurlijke wezens die ervoor kunnen zorgen dat je geestelijke gezondheid zowel in de game als in de echte wereld achteruitgaat. Lukt het jou om het mysterie toch op te lossen?

Super Mario Maker 2

In 2015 kwam Super Mario Maker voor het eerst uit op Wii U. Gamers waren er enthousiast over, dus het is geen verrassing dat Nintendo besloot om de game van een opvolger te voorzien. Vanaf 28 juni kunnen spelers met een Nintendo Switch dan ook aan de slag met Super Mario Maker 2.

Net als zijn voorganger draait Super Mario Maker 2 om het maken van Super Mario-levels die andere spelers dan kunnen spelen. Deze werelden kunnen in diverse Mario-stijlen ontworpen worden. Zo kun je werelden creëren in de stijl van Super Mario Bros. of Super Mario 3D World. De stijl die je kiest heeft invloed op meer dan alleen het uiterlijk, want ook de vijanden die je tegenkomt zijn afhankelijk hiervan.

Naast nieuwe ontwikkelgereedschappen en een singleplayer verhaalmodus waarin je het kasteel van prinses Peach moet repareren, bevat Super Mario Maker 2 de mogelijkheid om met andere spelers te gamen. Zo kun je met z’n tweeën tegelijk een wereld creëren, maar kun je ook drie andere spelers uitdagen om online werelden te voltooien. Helaas lijkt het niet mogelijk te zijn om dit samen met vrienden te doen. In hoeverre dit een minpunt is voor de game, mogen we in juni ervaren.

Overige releases

 • 4 juni: Persona Q2: New Cinema Labyrinth (Nintendo 3DS)
 • 4 juni: The Elder Scrolls Online: Elsweyr (PlayStation 4, Xbox One)
 • 6 juni: Hell Let Loose (pc)
 • 7 juni: Octopath Traveler (pc)
 • 14 juni: Blaster Master Zero (pc)
 • 18 juni: Mini-Mech Mayhem (PlayStation VR)
 • 18 juni: Bloodstained: Ritual of the Night (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 21 juni: Crash Team Racing Nitro-Fueled (Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One)
 • 21 juni: Triton Survival (pc)
 • 24 juni: Heavy Rain (pc)
 • 25 juni: Monster Jam Steel Titans (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 25 juni: Bloodstained: Ritual of the Night (Nintendo Switch)
 • 28 juni: F1 2019 (pc, PlayStation 4, Xbox One)Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *