game nieuws Log in

Releaselijst januari | Pixel Vault

Welke games kunnen we in januari verwachten?

2018 ligt nog maar net achter ons, maar wij kijken alvast naar wat 2019 ons gaat brengen. Dus terwijl jullie misschien nog in bed liggen met nieuwjaarskaters, hebben wij alvast een releaselijst gemaakt van alle games waar jullie in het nieuwe jaar mee aan de slag kunnen.

Hoewel 2019 allerlei grote games met zich meebrengt, beginnen we het jaar nog ietwat rustig. Dit doen we met Ace Combat 7: Skies Unknown en Battlefleet Gothic: Armada 2. Ook duiken we opnieuw de Tropico-reeks in met Tropico 6 en mogen we eindelijk beginnen aan Kingdom Hearts 3.

Ace Combat 7: Skies Unknown

Op 18 januari maken we een vliegende start op PlayStation 4 en Xbox One met Ace Combat 7: Skies Unknown. Een paar dagen later kunnen spelers op pc ook aan de slag met Bandai Namco Entertainments nieuwste gevechtsvluchtgame. In Ace Combat 7: Skies Unknown treden spelers opnieuw in de voetstappen van een piloot die een heleboel vliegensvlugge avonturen in de lucht meemaakt.

Qua gameplay krijgen spelers voornamelijk hetzelfde als in voorgaande delen voorgeschoteld. De scènes en luchtgevechten moeten er echter met behulp van Unreal Engine 4 realistischer uitzien. Bovendien speelt het weer een rol in Ace Combat 7, wat voor adrenalinestoten tijdens het spelen moet zorgen.

Spelers op PlayStation 4 die PlayStation VR hebben, krijgen een aantal speciale missies tot hun beschikking. Hierin kunnen zij op oorlogspad in de lucht met hun VR-bril. Verder gaat de game ook qua multiplayer-modi met de tijd mee. Ace Combat 7: Skies Unknown bevat namelijk zijn eigen versie van een Battle Royale-modus.

Battlefleet Gothic: Armada 2

Van de tabletop-games van Games Workshop zijn er al een heleboel omgetoverd tot videogames. Zo kreeg Battlefleet Gothic in 2016 zijn eerste gameversie en komt de tweede game op 24 januari uit voor pc. Ontwikkelaar Tindalos Interactive en uitgever Focus Home Interactive slaan opnieuw de handen ineen om Battlefleet Gothic: Armada 2 werkelijkheid te maken.

De tweede game van deze reeks moet een stuk groter worden dan zijn voorganger en doet dit onder andere door alle twaalf facties van het bordspel beschikbaar te stellen. Vijf hiervan zijn in te zetten in de drie campagnes die gespeeld kunnen worden en die de verhalen van het Imperium, de Necrons of de Tyranids in het instabiele ruimtegebied genaamd Aegis Ocularis vertellen. Wel kunnen alle twaalf facties gekozen worden in de multiplayer- en skirmish-modi.

Battlefleet Gothic: Armada 2 biedt spelers zes verschillende ruimtevaartuigklassen aan en meer dan genoeg variatiemogelijkheden daarbinnen. Het verloop van de game begint dus al bij de keuze van je schepen. Daar houdt het echter niet bij op. Voor, tijdens en na elk gevecht zijn er namelijk nog vele andere keuzes die gemaakt moeten worden en die bepalen hoe ver je komt in het 41e millennium in de ruimte.

Tropico 6

Op 25 januari komt alweer het zesde deel van de Tropico-serie uit voor pc. Later dit jaar kunnen we ook een release op PlayStation 4 en Xbox One verwachten. Vaste uitgever Kalypso Media werkt ditmaal samen met ontwikkelaar Limbic Entertainment om fans van de reeks een nieuwe bouw- en managementsimulator te bieden.

Zoals gewoonlijk worden spelers benoemd tot de president van Tropico, een Caribisch eiland. In tegenstelling tot in andere Tropico-games is het in Tropico 6 echter mogelijk om meer dan één eiland te besturen. In Tropico 6 krijgen spelers namelijk de mogelijkheid om bruggen tussen meerdere eilanden te bouwen en zo hun koninkrijk te vergroten.

Ook is het narratief in Tropico 6 anders neergezet. De campagnes stellen namelijk herinneringen voor waaraan de president en diens rechterhand terugdenken. Hierdoor hoeven spelers de verschillende tijdperken niet in een specifieke volgorde spelen. De gameplay zelf wordt iets dynamischer gemaakt doordat de bewoners van het eiland daadwerkelijk eigen levens moeten hebben, wat alles ingewikkelder maakt en verschillende effecten moet hebben op de diverse regeermethodes die mogelijk zijn.

Kingdom Hearts 3

Op 29 januari is het eindelijk zover. Kingdom Hearts 3 is ondertussen al het twaalfde deel uit de serie en is na Kingdom Hearts 2 uit 2005 officieel het derde hoofddeel. Gamers mogen hiermee op PlayStation 4 en voor het eerst ook op Xbox One weer op avontuur met Sora en Riku in het universum waarin nieuwe werelden samensmelten met die van Final Fantasy, Disney en Pixar.

Zoals ik al in mijn preview en op Gamescom aangaf, is Kingdom Hearts 3 een combinatie van bekende en nieuwe elementen. Spelers kunnen opnieuw werelden ontdekken die uit verschillende reeksen komen, waarin zij oude bekenden ontmoeten maar ook nieuwe gezichten te zien krijgen. Dit doen zij om het gevecht tegen de duisternis en verscheidene slechteriken voort te zetten.

Deze strijd gaan spelers natuurlijk niet alleen aan. Daarvoor krijgen zij de hulp van in ieder geval Donald Duck en Goofy. In tegenstelling tot in eerdere games, vechten gamers in Kingdom Hearts 3 met in totaal vijf personages in plaats van drie. Ook zijn er nieuwe mechanics aan de gameplay toegevoegd, waardoor spelers meer mogelijkheden hebben tijdens gevechten. Zo kunnen zij gebruikmaken van Attraction Flow. Hiermee gebruiken ze attracties uit Disneyland als speciale aanvallen.

Overige games:

 • 10 januari: Bury me, my Love (Nintendo Switch, pc)
 • 10 januari: Double Cross (pc)
 • 10 januari: Aftercharge (pc, Xbox One)
 • 11 januari: New Super Mario Bros. U (Nintendo Switch)
 • 11 januari: Tales of Vesperia: Definitive Edition (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 15 januari: Vane (PlayStation 4)
 • 15 januari: Onimusha: Warlords (Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One)
 • 15 januari: The Walking Dead: The Final Season – Episode 3 (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 17 januari: YIIK: A Postmodern RPG (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, PlayStation Vita)
 • 18 januari: Travis Strikes Again: No More Heroes (Nintendo Switch)
 • 18 januari: Senran Kagura Burst Re:Newal (PlayStation 4)
 • 22 januari: Senran Kagura Burst Re:Newal (pc)
 • 22 januari: A Fisherman’s Tale (HTC Vive, PlayStation VR, Oculus Rift)
 • 23 januari: At the Gates (pc)
 • 23 januari: Slay the Spire (pc)
 • 24 januari: Life is Strange – Episode 2 (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 25 januari: Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey (Nintendo 3DS)
 • 25 januari: Resident Evil 2 (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 25 januari: Anthem demo (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 29 januari: Planetside Arena (pc)
 • 31 januari: Sunless Skies (pc)

Games zonder releasedatum:

 • Breach – Early Access (pc)
 • Warhammer Quest 2: The End Times (pc)


Meer weten:

Lees hier al het Ace Combat 7: Skies Unknown nieuws >>


Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *