game nieuws Log in

Releaselijst februari | Pixel Vault

Welke games kunnen we in februari verwachten?

Het jaar begint langzaam op gang te komen, al is februari nog een rustige maand op het gebied van games die uitkomen. Toch hebben wij weer een releaselijst voorbereid, zodat jullie je alvast kunnen verheugen op wat er allemaal aankomt. Hiermee missen jullie niets!

De games die in de tweede maand van het jaar uitkomen, konden niet veel meer van elkaar verschillen. We beginnen met Crackdown 3, Dead or Alive 6 en Metro Exodus, die allemaal op dezelfde dag uitkomen. Daarna stopt ook het wachten voor mensen die naar Anthem uitkijken en het duurt daarna niet meer lang voordat spelers met Dirt Rally 2.0 aan te slag kunnen.

Crackdown 3

Vanaf 15 februari is Crackdown 3 te spelen op pc en Xbox One. Deze actie-avonturengame is ontwikkeld door Sumo Digital en wordt uitgebracht door Microsoft Studios. Als de derde game uit de reeks, neemt Crackdown 3 bekende elementen uit voorgaande games over, maar introduceert het ook een nieuw systeem.

In Crackdown 3 heeft een duistere organisatie (Terra Nova) opnieuw de controle over een stad (New Providence). Het is natuurlijk aan de speler om deze organisatie neer te halen door de duistere activiteiten te verstoren en de verschillende bazen te verslaan. Om dit wat leuker te maken, krijgen spelers een arsenaal aan vaardigheden, wapens en voertuigen tot hun beschikking die zij kunnen gebruiken in het gevecht tegen de organisatieleiders.

Een nieuw element in de franchise is het Gangs Bite Back-systeem. Dit is een nieuwe manier om leiders van Terra Nova uit te dagen en te verslaan. Wanneer spelers hun geweld focussen op één gebied, geven de ondergeschikten van dat gebied tegengas in golven. Op een gegeven moment geven de leiders zich bloot om zelf met de speler af te rekenen.

Dead or Alive 6

Op dezelfde dag als Crackdown 3 mogen fans van de reeks ook Dead or Alive 6 onder handen nemen op pc, PlayStation 4 of Xbox One. Team Ninja en Koei Tecmo slaan opnieuw de handen ineen om als uitgever en ontwikkelaar alweer het zoveelste deel van de reeks op de markt te brengen. Ditmaal lijken fans een heleboel veranderingen voor de boeg te hebben.

Volgens de makers van de game, moet Dead or Alive 6 een stuk toegankelijker zijn voor beginners. Hiervoor wordt gezorgd door onder andere de mechanic Fatal Rush, waarmee simpele combo’s gecreëerd worden door het herhaaldelijk indrukken van dezelfde knop. Dit in tegenstelling tot vorige Dead or Alive-games, waar combo’s gevormd werden door een combinatie van verschillende knoppen.

Ook bevat Dead or Alive 6 een aantal visuele veranderingen. Zo worden vechters in de loop van de strijd zichtbaar gewond raken, naarmate ze vaker geraakt worden. Ook is het in Dead or Alive 6 voor het eerst mogelijk om de pakken van de personages aan te passen. Of de befaamde ‘breast physics’ net zo aanwezig zijn als in afgelopen games, is nog niet bevestigd.

Metro Exodus

Ook survival-horrorgame Metro Exodus komt op 15 februari uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Met 4A Games en Deep Silver opnieuw als ontwikkelaar en uitgever vertelt deze game het verhaal van hoofdpersoon Artyom, ditmaal in het jaar 2036, twee jaar na voorganger Metro: Last Light.

Metro Exodus neemt spelers opnieuw mee in de ondergrondse tunnels van de Russische metro’s (of juist daarboven), in een wereld die door een nucleaire oorlog verwoest is. Hierdoor krijgen spelers regelmatig te maken met gemuteerde monsters. Een goed stel wapens is daarvoor onmisbaar en daarom kunnen spelers die zelf maken door voorwerpen op te pikken wanneer ze op reis gaan.

Wat Metro Exodus een ambitieus project moet maken vergeleken met de voorgaande games, is het feit dat de game meer sandbox-elementen moet introduceren. Door dit te combineren met een dag-en-nachtcyclus en veranderend weer, moet er een dynamische gamewereld gecreëerd worden die met het verhaal mee verandert.

Anthem

Vanaf 22 februari is het nieuwste project van ontwikkelaar Bioware Edmonton en uitgever Electronic Arts te verkrijgen voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Anthem moet een online actie-RPG voorstellen, die elementen uit zowel singleplayer- als multiplayergames combineert.

In een wereld waar het gevaarlijk is om ongewapend de thuisbasis te verlaten, dienen spelers op avontuur te gaan in een zogenaamde Javelin, een krachtig exoskelet dat gebruikers bepaalde krachten geeft. Er zijn vier verschillende types hiervan. Afhankelijk van welke je kiest, krijgt jouw personage andere vaardigheden en eigenschappen. De Javelins zijn daarom te vergelijken met classes in andere RPG’s.

Wat Anthem zo bijzonder moet maken, is het feit dat het singleplayer- en multiplayer-elementen moet samenvoegen. Dit gebeurt doordat Anthem gebruikmaakt van een gedeelde wereld. Hierin kunnen spelers met maximaal vier mensen samenspelen om samen op pad te gaan in de wereld buiten de veilige stadsmuren van Fort Tarsis.

Dirt Rally 2.0

Toen de eerste Dirt Rally in 2015 uitkwam, waren gamers positief. Het is dan ook geen verrassing dat de game een opvolger krijgt. Codemasters brengt daarom op 26 februari Dirt Rally 2.0 uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Zoals de naam al verklapt, draait het bij Dirt Rally 2.0 om de autosporten rally en rallycross. Net als in de eerste Dirt Rally, moeten spelers in Dirt Rally 2.0 in verschillende weersomstandigheden op zowel asfalt als onverharde wegen rijden. Ze moeten het voor elkaar zien te krijgen om dit zo snel mogelijk te doen, terwijl ze de landschappen van onder andere de Verenigde Staten en Nieuw Zeeland voorbij razen.

In tegenstelling tot de eerste Dirt Rally, kunnen spelers in Dirt Rally 2.0 hun voertuigen zelf verbouwen en aanpassen. Deze keuzes kunnen de prestaties van de voertuigen positief maar ook negatief beïnvloeden. Dit element moet ervoor zorgen dat er meer diepgang en strategie in de game zit.

Overige games:

 • 1 februari: Ace Combat 7: Skies Unknown (pc)
 • 1 februari: 8-bit Hordes (PlayStation 4, Xbox One)
 • 1 februari: DreamWorks Dragons Dawn of New Riders (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 5 februari: The Occupation (pc, PlayStation 4)
 • 7 februari: Ape Out (Nintendo Switch, pc)
 • 8 februari: BlazBlue: Central Fiction (Nintendo Switch)
 • 8 februari: Monster Energy Supercross 2 (Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One)
 • 12 februari: Trials Rising (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 12 februari: Arcade Spirits (pc)
 • 14 februari: Civilization 6: Gathering Storm (pc)
 • 15 februari: Far Cry New Dawn (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 15 februari: Jump Force (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 19 februari: Steins;Gate Elite (Nintendo Switch, PlayStation 4)
 • 19 februari: 8-bit ADV Steins;Gate (Nintendo Switch)
 • 19 februari: Steins;Gate: Linear Bounded Phenogram (PlayStation 4)
 • 26 februari: 8-bit Invaders! (PlayStation 4)
 • 26 februari: Nier: Automata: Game of the Yorha Edition (pc, PlayStation 4)
 • 27 februari: The Lego Movie 2 Videogame (Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One)

Games zonder releasedatum:

 • Degrees of Separation (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • Tech Support: Error Unknown (pc)Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *