game nieuws Log in

Releaselijst april 2019 | Pixel Vault

Welke games kunnen we in april verwachten?

Het is nu officieel lente. De zon schijnt wat meer, het begint (hopelijk) minder te regenen en mensen krijgen opnieuw zin in het leven. De game-industrie komt maar langzaam uit zijn winterslaap, want vooral in april is er maar weinig nieuws voor de popelende gamers. In deze releaselijst lees je meer over de paar games die ons te wachten staan volgende maand.

De maand begint met een experimentele titel van een van de grootste namen in de industrie, namelijk Nintendo Labo Toy-Con 04, oftewel het Virtual Reality-pakket. Deze game wordt snel opgevolgd door Mortal Kombat 11, die met bloederige animaties een hoop catharsis met zich meebrengt. Gamegigant Ubisoft neemt het stokje al snel over met Anno 1800 en als afsluiter van de maand kunnen we aan de slag met Days Gone.

Nintendo Labo Toy-Con 04: VR-Pakket

Op 12 april begint de pret op Nintendo Switch opnieuw met het vierde Nintendo Labo-pakket, namelijk Toy-Con 04, oftewel het VR-Pakket. Dit moet dus een VR-kit voorstellen die spelers zelf kunnen bouwen aan de hand van het meegeleverde materiaal. Je kunt er zelf voor kiezen om meteen het totaalpakket aan te schaffen of om met het basispakket, bestaande uit de bril zelf en een Toy-Con-knaller, te beginnen en later de diverse uitbreidingen zoals een Toy-Con-vogel of -olifant aan te schaffen.

Nintendo Labo maakte eerder al gebruik van de Joy-Cons om bepaalde game-elementen uit de virtuele omgeving naar de realiteit te brengen. Met het VR-Pakket worden spelers juist getransporteerd naar de virtuele wereld. Dit kan onder andere een goede manier zijn om kinderen op een speelse wijze in de wereld van VR te introduceren.

In het VR-Pakket van Nintendo Labo kunnen spelers onder andere een oceaan induiken om met de Toy-Con-camera onderwaterfoto’s te maken van de dieren die daar rondzwemmen. Ook kunnen zij een alieninvasie tegenhouden met behulp van de Toy-Con-knaller.

Mortal Kombat 11

Ontwikkelaar NetherRealm Studios en uitgever Warner Bros. Interactive Entertainment brengen op 13 april alweer de elfde Mortal Kombat-game uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Spelers op Nintendo Switch moeten wat langer wachten, maar kunnen binnenkort ook aan de slag met Mortal Kombat 11.

In Mortal Kombat 11 blijkt dat alle verhaallijnen die spelers door de jaren heen gevolgd hebben (of juist niet), te maken hebben met één persoon: Kronika, een mysterieuze godin die de tijd beheerst en die achter de schermen blijkbaar alle touwtjes in handen hield.

Verder behoudt de game veel van de bekende kenmerken. Nieuwe elementen zijn de Krushing Blow, die alleen gebruikt kan worden wanneer aan specifieke eisen voldaan is, en de Fatal Blow die spelers kunnen inzetten wanneer zij minder dan 30% aan leven hebben. Wanneer spelers met perfecte timing een aanval blokkeren, wordt dit een Flawless Block en krijgen spelers de kans om een tegenaanval in te zetten. Verder weten veteranen van de serie wat ze kunnen verwachten met de steeds extremer wordende Fatalities en Brutalities.

Anno 1800

Vanaf 16 april kunnen Anno-fans op pc aan de slag met de industriële revolutie. Ontwikkelaar Blue Byte en uitgever Ubisoft hebben de game al meerdere malen uitgesteld, maar nu komt deze strategiegame dan toch uit en geeft spelers toegang tot de negentiende eeuw, oftewel het Victoriaanse tijdperk.

In tegenstelling tot de meer futuristische Anno 2205 en Anno 2070, lijkt Ubisoft met Anno 1800 terug te willen naar de roots van de reeks. Zo keren bijvoorbeeld de AI-tegenstanders en de willekeurig gegenereerde kaarten terug. Bepaalde elementen uit Anno 2205 zoals de multisessie-gameplay blijven bestaan, al wordt het bouwen van een stad en het strijden tegen tegenstanders hier niet gescheiden.

Een compleet nieuwe mechanic in Anno 1800 is de zogeheten blueprint-modus. Hiermee kunnen spelers hun steden ontwerpen en ontwikkelen zonder meteen de volle prijs hiervoor te moeten betalen. Zij kunnen later wanneer hen dit beter uitkomt de gebouwen daadwerkelijk laten bouwen. Dit zullen spelers nodig hebben wanneer zij de nieuwe toeristen blij willen houden. Toeristen zorgen namelijk voor inkomsten, maar stellen wel bepaalde eisen aan de plaatsen waar zij op vakantie gaan.

Days Gone

Deze actie-avonturengame vol horror- en survival-elementen komt op 26 april uit op PlayStation 4. In het post-apocalyptische Amerika van Days Gone stappen spelers in de schoenen van Deacon St. John, die in een wereld met zombie-achtigen en andere geïnfecteerde wezens moet zien te overleven. Natuurlijk doen mensen ook meer dan genoeg kwaad.

Om te overleven maakt Deacon gebruik van een motor die hij met behulp van onderdelen kan verbeteren. Zo kan hij ervoor zorgen dat deze bijvoorbeeld sneller of sterker wordt. Naast zijn motor kan Deacon ook zijn wapens niet missen, die net zo aanpasbaar zijn als zijn voertuig. Zelf kan Deacon sterker worden door tijdens zijn avontuur nieuwe vaardigheden te leren.

Zoals wel vaker gezegd wordt bij open werelden en sandbox-games, lijken de keuzes van spelers een belangrijke rol te spelen in Days Gone. Daarbij moeten de diverse weersomstandigheden zorgen voor verschillende invalshoeken voor missies die op een stille of juist een luidruchtige manier aangepakt kunnen worden. In hoeverre dit daadwerkelijk te merken zal zijn, zien we op 26 april.

Overige games

 • 9 april: Shovel Knight Showdown (Nintendo Switch, Nintendo Wii U, pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One)
 • 9 april: Zanki Zero: Last Beginning (pc, PlayStation 4)
 • 16 april: Final Fantasy X/X-2 HD Remaster (Nintendo Switch, Xbox One)
 • 16 april: World War Z (pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • 23 april: Dragon’s Dogma: Dark Arisen (Nintendo Switch)
 • 25 april: Imperator: Rome (pc)
 • 26 april: Boxboy! en Boygirl! (Nintendo Switch)
 • 30 april: Final Fantasy XII (Nintendo Switch, Xbox One)

Games zonder releasedatum

 • Dauntless (Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • Super Meat Boy Forever (Android, iOS, Nintendo Switch, pc, PlayStation 4, Xbox One)
 • Bus Simulator 18 (PlayStation 4, Xbox One)


Meer weten:

Lees hier al het Anno 1800 nieuws >>


Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *