game nieuws Log in

Pokémon Sword en Shield | Pixel Vault

Is mijn Bachelor Engelse Taal en Cultuur nog ergens goed voor!

Met een half oog op de Nintendo Direct die op 5 juni plaatsvindt, is nu een goed moment om terug te kijken naar de aankondigingstrailer van Pokémon Sword en Shield. Zijn er misschien voorspellingen die we kunnen doen door te kijken naar de Engelse elementen in de trailer?

De aankondiging van Pokémon Sword en Shield was goed nieuws voor elke Pokémon-fan, maar ik werd helemaal enthousiast toen bleek dat de Galar-regio gebaseerd is op Londen. Als oud-Engelse Taal en Cultuur-student ben ik de trailer ingedoken en heb gekeken wat we aan Britse cultuur kunnen verwachten in Pokémon Sword en Shield.

Zwaarden, schilden, ridders en kastelen

Laten we om te beginnen eens kijken naar de titels: Pokémon Sword en Shield. Deze wapens worden voornamelijk in verband gebracht met de middeleeuwen als de uitrusting voor ridders. De bekendste ridders zijn die van Koning Arthur en de Ronde Tafel. Hoewel het onduidelijk is of Arthur echt heeft bestaan, leeft deze Engelse legende voort in onze popcultuur. Zo mogelijk ook in Pokémon Sword en Shield, want de trailer toont rune-achtige inscripties. Runen werden gebruikt door onder andere de Kelten, waarvan sommige bronnen stellen dat Arthur er een was.

Pokémon Sword and Shield | Pixel Vault

Om even bij ridders te blijven, hen werd geacht ‘gallant’ te zijn. Gallant wordt in het Engels gespeld als galant, wat wellicht de inspiratie was voor de naam van de nieuwe regio.

Britse topografie in Pokémon Sword en Shield

Galar zelf heeft vaag wat weg van het Verenigd Koninkrijk; beide zijn lange, eiland-achtige landmassa’s. In vergelijking ontbreken bij Galar ontbreken alleen Wales, Ierland en Noord-Ierland. De verschillende bergketens boven in de regio, waar de Pokémon League gevestigd lijkt te zijn, kunnen een referentie zijn naar Hadrian’s Wall. De Romeinen bouwden deze muur om het inheemse volk van het gebied dat we nu kennen als Schotland, de Picten, buiten de deur te houden. Over Schotland gesproken…

Pokémon Sword and Shield | Pixel Vault

Het internet accepteerde al snel na de release van de trailer dat het vrouwelijke speelbare personage van Schotse afkomst is. Dit heeft voornamelijk te maken met haar rok en baret met pompom, die doen denken aan de traditionele klederdracht van Schotland. Of dit daadwerkelijk de bedoeling was van Nintendo is natuurlijk maar de vraag. Opvallend is dat het mannelijke speelbare personage daarentegen niet uitgesproken Brits of Engels gekleed is, al zou het me niet verbazen als de mogelijkheid om bolhoeden te kopen beschikbaar is wanneer Pokémon Sword en Shield uitkomen.

Bekende plekjes?

De grootste hints in de trailer dat Galar gebaseerd is op Engeland is de screenshot van een grote, industrieel-uitziende stad. Londen staat bekend om haar bruggen, waaronder de London- en Tower Bridge. Daarnaast is de Elizabeth Tower, niet de Big Ben, dat is namelijk de klok, een bekend herkenningspunt. En wat zagen we prominent terug in de release trailer?

Pokémon Sword and Shield | Pixel Vault

Daarnaast vallen de grote, stadion-achtige gebouwen op in de trailer. Nintendo of America heeft in een (inmiddels verwijderde) tweet aangegeven dat Sword en Shield Gym Masters krijgen in plaats van Gym Leaders. Is het vreemd om te denken dat deze stadions wellicht functioneren als Pokémon Gyms? Engeland is een voetballand bij uitstek. Daarnaast is Londen de thuisbasis voor dertien verschillende clubs in het betaalde voetbal en heeft dus dertien verschillende voetbalstadions. Doorgaans heeft een regio acht Gyms, een Elite Four en een Champion. Opgeteld kom je mooi uit op dertien. Toeval? In elk geval zou een gevecht met een Gym Master in zo’n locatie zeker niet misstaan.

Ten slotte wil ik nog even kijken naar een heel snel shot van een ondergronds tafereel. Mensen die bekend zijn met Pokémon Diamond, Pearl en Platinum herinneren zich wellicht nog de Underground. Dit netwerk van ondergrondse tunnels was onder andere de plek voor een kleine, archeologische minigame waar Pokémon-fossielen en evolutiestenen konden worden opgegraven.

Pokémon Sword and Shield | Pixel Vault

Het lijkt erop dat een soortgelijke locatie aan Pokémon Sword en Shield wordt toegevoegd. Daarnaast passen de mijnen goed in het Engelse landschap. In de Midlands liggen de steenkoolmijnen, ook wel de Black Country Coal Mines genaamd. Hier haalden de Engelsen hun steenkool vandaan die voornamelijk tijdens de Industriële Revolutie gebruikt werd. Aan de afbeelding te zien is er in deze tunnels wellicht meer te halen dan alleen steenkool.

Op naar de Nintendo Direct!

Nintendo is vrij stil geweest over de zevende generatie sinds de release trailer van Pokémon Sword en Shield. Een nieuwe Nintendo Direct over Sword en Shield is aangekondigd voor 5 juni aanstaande. Tot die tijd is het leggen van verbindingen tussen de Galar-regio en het Verenigd Koninkrijk helaas nog het enige wat we kunnen doen. Toch ben ik als Engelse Taal en Cultuur-student met wat we zover hebben vastgesteld zeer tevreden en kan ik niet wachten om te zien wat Nintendo verder nog te bieden heeft.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *