game nieuws Log in

Op het moment kunnen we eindelijk al twee dagen aan de slag met The Last Guardian van Team Ico. Ik zeg bewust “eindelijk”, want we hebben met zijn allen ontzettend lang op de game moeten wachten. De titel is maar liefst negen jaar in ontwikkeling geweest. Hoewel het niet vaak voorkomt, is deze ellenlange ontwikkelingsperiode absoluut geen uitzondering in de gamewereld. Hieronder nog vijf games waar we jarenlang op hebben moeten wachten of waar we nog steeds op aan het wachten zijn.

Beyond Good and Evil 2 (2003 – ?)

De eerste Beyond Good and Evil kreeg een release in 2003. Uitgever Ubisoft gaf aan dat de titel bedoeld was als eerste titel binnen een trilogie, maar het feit dat de game het niet zo goed deed, gooide roet in het eten. De titel deed het enorm goed onder de critici en bouwde ook een trouwe fanbase op, maar nooit kreeg Beyond Good and Evil het wereldwijde succes waarop gehoopt werd. Desalniettemin werd Beyond Good and Evil 2 aangekondigd. In de jaren die volgden, hoorden we nog maar weinig van de game totdat er dit jaar toch weer een teaser naar boven kwam waardoor de hype weer oplaaide. Duidelijk is dat de game er nog aan zit te komen, maar wanneer is de vraag.

beyondgoodandevil-achtergrond

Final Fantasy XV (2006 – 2016)

De ontwikkeling van Final Fantasy XV begon in 2006. De game was destijds bedoeld als een spin-off titel van de franchise met de naam Final Fantasy Versus XIII. De ontwikkeling duurde zes jaar toen er toch werd besloten om er een game in de hoofdserie van te maken. In 2013 werd de game dan ook omgedoopt tot Final Fantasy XV en werd onder die naam aangekondigd op de E3 van 2013. Hoewel de game van naam, en eigenlijk ook van plaats binnen de serie, is veranderd, is het toch opvallend hoe lang de ontwikkeling geduurd heeft: in totaal tien jaar. De game kwam kortgeleden uit, op 28 november.

finalfantasyxv-achtergrond

Kingdom Hearts III (2006 – ?)

Kingdom Hearts III is een van de twee games in deze lijst die nog niet uit is. De jaren dat we op de game moeten wachten, zal dan helaas ook blijven oplopen. Kingdom Hearts III is een aankomende game en onderdeel van de Kingdom Hearts-franchise van Square Enix. De eerste concepten van de game verschenen al in 2006 en daardoor is het vrij logisch te noemen dat het bedrijf in ieder geval al sinds dat jaar bezig is met de game, hoewel deze pas officieel onthuld werd in 2013. Wanneer de game uit zal komen, is tot op heden helaas nog onbekend.

kingdomheart3-achtergrond

Diablo III (2001 – 2012)

Diablo en Diablo II waren twee zeer succesvolle role playing games en het is dan ook niet gek dat er aan een vervolg gewerkt werd. De ontwikkeling startte één jaar nadat Diablo II was uitgekomen, in 2001. Wat er daarna gebeurde, lijkt bijna niemand precies te weten, maar het duurde een flink aantal jaren voordat we opnieuw wat van de game hoorden. In 2008, inmiddels zeven jaar later, kondigde Blizzard de game dan eindelijk officieel aan op de Blizzard Worldwide Invitational. Daarna mocht het nog eens vier jaar duren voordat de titel eindelijk het levenslicht zag. Met zijn elf jaar is Diablo III een van de games die het langste in ontwikkeling is geweest.

diablo3-achtergrond

Duke Nukem Forever (1996 – 2011)

Duke Nukem Forever werd door de fans al omgedoopt tot Duke Nukem Takes Forever. Tja, dan weet je eigenlijk al genoeg denk ik. Duke Nukem is een enorm gespierde dude met beschikking over een arsenaal aan wapens en een even groot arsenaal aan catchphrases. De macho man was een enorm fenomeen in de jaren ‘90 met zijn eigen langlopende gameserie. Het laatste deel in de reeks kwam uit in 1996 en in datzelfde jaar werd Duke Nukem Forever aangekondigd. Toch mocht het nog een hele tijd duren voor deze uitkwam, namelijk in 2011. Helaas bleek toen dat de beste man niet meer zo populair was, de game werd niet al te best ontvangen en flopte behoorlijk.

duke-nukem-forever-achtergrond

Natuurlijk zijn dit niet de enige games die een behoorlijke tijd in de ontwikkelingshel hebben doorgebracht. Er zijn behoorlijk wat games te noemen en het kan maar zo zijn dat we een favoriet van jou vergeten zijn. Laat het ons dan vooral weten in de reacties!
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *