game nieuws Log in

gamescom highlights 2018 | Pixel Vault

Dit kun je verwachten op gamescom 2018

Het is augustus en dat betekent dat gamescom weer voor de deur staat. Net als voorgaande jaren reizen wij ook dit jaar af naar Keulen voor het grootste gaming evenement van Europa. Door de enorme omvang van het evenement is het soms moeilijk om het overzicht te bewaren, want welke games zijn er nu eigenlijk op de beurs aanwezig?

Wie wel eens op gamescom is geweest, weet dat het een overweldigende ervaring is. Vrijwel alle grote uitgevers en ontwikkelaars zijn aanwezig in een aantal enorme hallen en proberen met indrukwekkende stands je aandacht te trekken. Om je te helpen het overzicht te bewaren hebben we de highlights van de beurs voor je op een rij gezet.

EA: Battlefield, Fifa en Anthem

Met een eigen business lounge en een flinke hoek van de beursvloer is EA ook dit jaar weer sterk vertegenwoordigd. Eén van de grootste aankomende titels voor EA is natuurlijk Battlefield 5. Tijdens een gesloten alfa afgelopen maand kon Kevin al aan de slag met de haven van Narvik-map in Battlefield 5, dus we zijn benieuwd wat Dice ons op gamescom verder kan laten zien. Ook het nieuwe deel in de jaarlijkse Fifa-reeks is ongetwijfeld aanwezig.

gamescom highlights 2018 | Pixel Vault

Daarnaast zal ook Anthem speelbaar zijn op de beursvloer. Er was al een demo van de nieuwe game van Bioware speelbaar op de E3 en deze zelfde demo is ook op gamescom aanwezig. Het feit dat de focus in Anthem minder op verhaal lijkt te liggen dan we van Bioware-games gewend zijn, maakt dat we des te nieuwsgieriger zijn om de gameplay eens te testen.

Bethesda: Geen Fallout, wel Rage 2

Bethesda maakte een sterke indruk tijdens de afgelopen E3 en zou dan ook voldoende games moeten hebben om te laten zien in Keulen. Opvallend genoeg ontbreekt Bethesda’s grootste, dit najaar te verschijnen titel op de beurs. Fallout 76 is namelijk niet aanwezig in Keulen.

gamescom highlights 2018 | Pixel Vault

Dat betekent echter niet dat Bethesda met lege handen naar gamescom komt. Zo kunnen we wel aan de slag met de open world shooter Rage 2. De chaotische schietpartijen uit de E3 trailer waren veelbelovend, dus we zijn benieuwd wat de demo op gamescom te bieden heeft. Ook de mobiele titel The Elder Scrolls: Blades is speelbaar en ondanks het feit dat het ‘slechts’ een mobiele Elder Scrolls is, zijn we hier best benieuwd naar.

Ubisoft: Griekenland en Washington

Ubisoft heeft een sterke line-up aan games waar we mee aan de slag mogen op gamescom. Bovenaan die lijst staat natuurlijk Assassin’s Creed Odyssey. Na het goed ontvangen Origins en de veelbelovende E3-beelden kunnen we niet wachten om eens flink de huurmoordenaar uit te hangen in het oude Griekenland.

gamescom highlights 2018 | Pixel Vault

Met Tom Clancy’s The Division 2 is er nog een grote Ubisoft-titel speelbaar op de beursvloer. De game verschijnt pas in maart 2019, dus we zijn blij dat Ubisoft nu vast een tipje van de sluier oplicht. Daarnaast zijn ook de vorig jaar tijdens gamescom aangekondigde titel Anno 1800 en de om plastic ruimteschepen draaiende game Starlink: Battle for Atlas allebei aanwezig.

Nintendo: Smash, Party en geen Pokémon

Nintendo kondigde aan het begin van de maand al aan met acht titels naar gamescom te komen. Opvallend aan die lijst is dat er maar twee titels van Nintendo zelf bij zijn. Een daarvan is Super Mario Party, waarvan het de eerste keer is dat we echt met de game aan de slag mogen. We zijn dan ook benieuwd naar de minigames die Nintendo voor ons klaar heeft liggen.

gamescom highlights 2018 | Pixel Vault

Met Super Smash Bros. Ultimate konden we tijdens de post-E3-meet-up van Nintendo al eens aan de slag en op basis van die ervaringen is het geen straf om op gamescom nog eens wat uitgebreider kennis te maken met deze titel. Naast deze twee titels uit de eigen stal neemt Nintendo ook nog een aantal third party-titels mee waarbij we vooral benieuwd zijn Dark Souls Remasterd en Dragon Ball FighterZ op de Switch.

Sony: Spider-Man en The Last of Us 2?

Waar veel van de andere grote bedrijven al ruim voor gamescom aangeven welke games we precies kunnen verwachten, houdt Sony vooralsnog onder de pet welke games het bedrijf precies mee neemt. Titels als Ghost of Tsushima en Death Stranding maakten een uitstekende indruk op de E3, maar verwachten we nog niet te zien op de beurs. Natuurlijk zijn er ook een aantal titels die wel voor de hand liggen. Vooral Spider-Man is een game die we gezien de releasedatum van dit najaar zeker verwachten te zien in Keulen.

gamescom highlights 2018 | Pixel Vault

Daarnaast is The Last of Us 2 een titel waarvan we hopen dat hij aanwezig is op de beursvloer. Wie werd er immers niet enthousiast van de gameplay trailer die tijdens de E3 getoond werd? De vraag was alleen hoe scripted bepaalde momenten in deze trailer nou precies waren, waardoor menigeen staat te popelen om zelf de game eens onder handen te nemen. Hoe waarschijnlijk het is dat we Ellie daadwerkelijk onder de knoppen mogen nemen op gamescom is echter maar zeer de vraag.

Microsoft: Een bombardement aan games en hopelijk Halo

Net als op de E3 lijkt Microsoft ons ook op gamescom te willen overdonderen met een bombardement aan games. Het bedrijf neemt namelijk maarliefst 25 speelbare titels mee naar gamescom. Hoewel we hierbij nog niet precies weten om welke titels het precies gaat, weten we in ieder geval dat we met Forza Horizon 4 aan de slag kunnen.

gamescom highlights 2018 | Pixel Vault

Naast Forza zijn in ieder geval ook Ori and the Will of the Whisps, PUBG en State of Decay 2 op de stand van Microsoft aanwezig en speelbaar. Daarnaast hopen we natuurlijk nog op titels als Halo Infinite of Gears of War 5. Eerdere geruchten dat Microsoft nieuwe hardware zou gaan onthullen in Keulen zijn door het bedrijf inmiddels de kop in gedrukt: het bleek simpelweg om nieuwe Xbox One bundels te gaan.

Activision Blizzard: WoW en Call of Duty: Black Ops 4

Ook Activision en Blizzard zijn natuurlijk weer aanwezig op gamescom. Blizzard heeft voorlopig niet heel veel spannends op de rol staan en neemt derhalve vooral aan aantal oude titels zoals Overwatch en Diablo 3 mee. Ook de nieuwe Battle for Azeroth expansion voor World of Warcraft is natuurlijk speelbaar op de stand van Blizzard.

gamescom highlights 2018 | Pixel Vault

Bij Activision is Call of Duty: Black Ops 4 de belangrijkste titel. Het is daarbij de vraag of we ook met de battle royale-modus van de game aan de slag kunnen. Daarnaast is Sekiro: Shadows Die Twice een interessante game in de line-up. De game wordt immers ontwikkeld door From Software, het bedrijf achter onder andere Dark Souls en Bloodborne, dus dat is voor fans van die games genoeg om hoge verwachtingen te scheppen.

CD Projekt Red: Cyperpunk 2077

Een ontwikkelaar wiens line-up we niet onbesproken kunnen laten is CD Projekt Red.  De ontwikkelaar brengt maar één game met zich mee, maar dat is wel een grote: Cyberpunk 2077. Dit nieuwe project van de makers van The Witcher-trilogie werd al in 2013 aangekondigd en tijdens de afgelopen E3 kregen we eindelijk meer te zien van de game.

gamescom highlights 2018 | Pixel Vault

De informatie en beelden die we tot nu toe gezien hebben, vullen veel The Witcher-fans met zowel zorgen als enthousiasme. Hoewel de spelwereld er te gek uitziet, maken veel fans zich namelijk zorgen over het eerstepersoonsperspectief van de game. Na het derdepersoonsperspectief van The Witcher zijn we op z’n minst benieuwd naar het nieuwe perspectief van Cyberpunk en we kunnen dan ook nauwelijks wachten om de game te spelen.

gamescom highlights 2018

Al met al hoeven we ons bepaald niet te vervelen in Keulen. Sowieso niet omdat we de hele weg van afspraak naar afspraak aan het rennen zijn door een enorme mensenmassa heen, maar hopelijk ook niet omdat we ons kunnen laven aan het uitgebreide aanbod aan games dat er op de beurs aanwezig is. Met zeer verschillende games als Fifa 19, Forza Horizon 4, Assassin’s Creed Odyssey en Cyberpunk 2077 is er in ieder geval ook voldoende variatie aanwezig op de beurs.

gamescom highlights 2018 | Pixel Vault

Welke games uiteindelijk de echte highlights van de beurs worden, weten we natuurlijk pas achteraf. Houd Pixel Vault zowel tijdens als na de beurs dan ook goed in de gaten voor al het game nieuws en uitgebreide hands-on-verslagen van alle belangrijke speelbare titels!
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *