game nieuws Log in

Het jaar van goden en cowboys

Het is een prachtig gamejaar geweest en het was geen probleem om een mooie lijst met genomineerden voor onze game van het jaar 2018 samen te stellen. Inmiddels heeft de redactie van Pixel Vault gestemd, hebben jullie gestemd en is het tijd om de games van het jaar bekend te maken!


We kunnen terugkijken op een heel mooi gamejaar met meer hoogtepunten dan op twee handen te tellen is. Volgens ons steken er wel een paar titels met kop en schouders bovenuit en ook jullie hebben ons laten weten wat jullie favoriete game van 2018 is. Dit zijn de games van het jaar 2018.

Beste PlayStation 4-game: God of War

God of War Game van het Jaar 2018

De verwachtingen voor de nieuwe God of War waren hoog en dan loert het gevaar van een grote teleurstelling als de ontwikkelaar de hype niet waar kan maken. Santa Monica kreeg het echter voor elkaar om een nieuwe standaard neer te zetten. Niet alleen voor de God of War-serie, maar voor de PlayStation 4 in zijn geheel. Het cinematische avontuur door de Noorse mythologie is in alles een groot contrast met de vorige games.

Santa Monica heeft daarin risico durven nemen en Kratos flink onder handen genomen, zonder daarbij de kern van wat God of War is te verliezen. Het is geen gemakkelijke opgave om de brute, gewelddadige actie van God of War in een game te vatten die tegelijkertijd ook een verhaal van een kwetsbare Kratos moet vertellen. Santa Monica is daar met vlag en wimpel in geslaagd.

Ik roep negen maanden later nog steeds naar alles en iedereen ‘Boy!’ – Rebecca Nieuwenhuis


Beste Xbox One-game: Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption - Game van het Jaar 2018

Op de PlayStation kon rouwdouwer Arthur Morgan niet op tegen het goddelijke geweld van de kale Spartaan, maar het is geen straf om het tegen Kratos te moeten afleggen. Op de Xbox One steekt Red Dead Redemption 2 er wat ons betreft met kop en schouders bovenuit. Rockstar heeft een bijzondere open wereld neergezet, waar je op een gemoedelijk tempo doorheen draaft en alle pracht en praal in je op kunt nemen.

Hoewel Red Dead Redemption 2 niet door iedereen met open armen is ontvangen, is iedereen het er wel over eens dat Rockstar het Wilde Westen op een prachtige manier heeft weten vorm te geven. Er is nog geen enkele andere virtuele zonsopgang waar je zoveel kippenvel van krijgt. Het is met name het tempo van de game dat niet voor iedereen lijkt te zijn. Of je nu liever een grote saloon shootout had gewild in de game of juist geniet van de vele tochten te paard over de prairie met je kompanen, er was bij niemand enige twijfel over dat Red Dead Redemption 2 in het lijstje van favorieten van 2018 thuishoort.

Eigenlijk een no-brainer; Red Dead Redemption 2 laat perfect zien waar de huidige generatie consoles toe in staat is, met een adembenemend resultaat.- Lisa van Schaik


Beste Nintendo Switch-game: Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate - Game van het jaar 2018

Hoewel het aantal first-party-titels van Nintendo voor de Nintendo Switch misschien wat tegenviel, was het alsnog moeilijk om een absolute winnaar te kiezen. Dat debat ging natuurlijk tussen de fans van Pokémon: Let’s Go, Pikachu!/Eevee! en die van Super Smash Bros. Ultimate.

Hoewel het nieuwe avontuur in Kanto absoluut het jaar 2018 heeft getekend, is het Super Smash Bros. Ultimate die de line-up voor de Switch compleet maakte dit jaar. Het enorme roster en de eindeloze multiplayermogelijkheden zorgen ervoor dat deze game ook de komende jaren nog vaak genoeg gespeeld gaat worden op de redactie.

Geweldige graphics, alle personagesen meer, en de nostalgie van de originele Smash Bros. Een must-have voor iedere Nintendo-fan! – Stan van der Burg


Beste pc-game: Total War Saga: Thrones of Britannia

Pc game van het jaar 2018

Creative Assembly wil met hun Total War Saga-games een andere soort Total War-titel neerzetten: een game meer gericht op een specifieke periode en conflict. Dat is absoluut gelukt in Total War Saga: Thrones of Britannia. Creative Assembly heeft goed gekeken naar welke elementen pasten bij de vroege middeleeuwen in Britannia en welke niet.

Dat heeft geleid tot een wat minder uitgebreide Total War-game dan we gewend zijn, maar tegelijkertijd een zeer gestroomlijnde en toegankelijke ervaring. Deze mooie balans maakt het niet alleen een van de beste Total War-titels, maar wat ons betreft de beste pc-game van 2018.

Thrones of Britannia is qua schaal en gameplay een stapje terug ten opzichte van de eerdere delen, wat het de best afgewerkte Total War-ervaring tot nu toe maakt. – Robert Zomers


Beste indiegame: Subnautica

Indie game van het jaar 2018

Voor sommigen is het een nachtmerrie om in diepe open wateren gestort te worden en de vreemde mysterieuze wezens in die diepe zeeën van Subnautica helpen daar niet bepaald bij. Voor ieder die geen last heeft van dergelijke fobieën is Subnautica een bijzondere onderwaterreis geweest het afgelopen jaar.

Niet alleen ziet de game er prachtig uit, maar valt de afwezigheid van geweld op. In tegenstelling tot andere survivalgames is niet vijanden doden dat je helpt te overleven, maar moet je je daadwerkelijk aanpassen aan je omgeving om verder te komen. Een unieke ervaring dus en wij van Pixel Vault hopen dat het een inspiratie is voor andere titels de komende jaren.

Een prachtige onderwaterwereld om in te verdrinken. – Rohald De Bruyne


Dode Pixel: Metal Gear Survive

Dode Pixel 2018

Op dit punt lijkt het erop dat 2018 een grote achtbaanrit aan hoogtepunten was, maar er waren wel degelijk een paar grote teleurstellingen. Wat ons betreft bevond het dieptepunt zich aan het begin van het jaar, toen Metal Gear Survive uitkwam.

De verwachtingen waren al een stuk lager dan voor de gemiddelde Metal Gear-game uit het verleden, aangezien Hideo Kojima niet meer betrokken is bij de franchise. Alsnog is het jammer dat Konami de game zo heeft afgeraffeld en zo onzorgvuldig met de goede Metal Gear-naam omgaat. Metal Gear Survive is daarom de Dode Pixel van 2018.

Konami is in paniek nu Hideo Kojima bij ze weg is, dat viel wel te zien in Metal Gear Survive. De game raakt kant noch wal en was vooral een bizarre wirwar van het Metal Gear Solid-universum en vage gameplay-ideeën. – Kevin Rombouts


Game van het jaar 2018: God of War

Het was geen gemakkelijke opgave om na de release van God of War in april voorbarige conclusies te trekken en de titel meteen tot game van het jaar 2018 uit te roepen. Gelukkig maar, want Santa Monica kreeg stevige concurrentie van onder andere Game Freak en Rockstar.

Toch was de redactie vrijwel unaniem afgelopen week over het feit dat God of War de game van 2018 is. Het is een meesterwerk dat het referentiekader van gamekritiek heeft bijgesteld. De prestaties van Cory Barlog en zijn team zijn de nieuwe standaard waartegen we games van deze generatie moeten meten.

Santa Monica Studios laat met God of War zien hoe je met een oude franchise succesvol de grenzen van de huidige generatie hardware opzoekt. – Tim Miechels


Jullie game van het jaar 2018: Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 jullie game van het jaar

We hebben jullie, onze lezers, ook gevraagd om je game van het jaar in te sturen. Daar kwamen een hele berg games uit. Daar zaten grote namen als God of War en Battlefield V tussen, maar ook een hoop kleine titels als Rimworld en Deltarune. Een game steekt er echter duidelijk bovenuit en dat is Red Dead Redemption 2.

Heerlijk ronddwalen in een levendige wereld, waar elke actie invloed lijkt te hebben. – Jiles Blokker

 

Beste verhaallijn ooit in een game, de perfecte opvolger van het eerste deel. Arthur is een superleuk personage, de graphics zijn levensecht! Een minpuntje, het had iets minder realistisch mogen zijn. Mijn paard ziet er al goed uit zonder dat hij geborsteld wordt. – Eveline van den Dood

 

Red Dead Redemption is grafisch een prachtig spel dat je meesleept door een enorme wereld vol met dingen om te verkennen. Het spel geeft je ontzettend veel mogelijkheden om te spelen zoals je dat zelf wilt en laat jou de wereld verkennen op je eigen manier en eigen tempo. – Jeffrey Butter

 

Voor deze game heb ik een console aangeschaft. – Mike Cordomp

 

Naast de Red Dead Redemption 2-inzendingen verloten we onder de andere inzendingen ook een aantal prijzen. De winnaars krijgen later deze week bericht.Meer weten:

Lees hier al het God of War nieuws >>


Tags:

1 reactie

  1. Pingback: Rondje Redactie: Post Facto #80 - Een vers begin | Pixel Vault

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *