game nieuws Log in

Bethesda | Pixel Vault

TES VI confirmed?

E3 staat voor de deur en dat betekent dat we komende week heel veel mooie nieuwe dingen gaan zien! De grote uitgevers willen namelijk altijd knallen tijdens de grote beurs in Los Angeles en wij doen vast wat voorzichtige voorspellingen over wat we kunnen verwachten. Robert kijkt wat we kunnen verwachten van Bethesda tijdens E3 2018.

Op zondag 10 juni houdt Bethesda midden in de nacht zijn persconferentie. Gelukkig voor de medewerkers van de uitgever is het in Los Angeles een uurtje of zeven ‘s avonds als ze live gaan, maar wij moeten hier waarschijnlijk onze ogen open proberen te houden om 03.00 uur. Iedereen die wakker is, krijgt dan wel te horen wat Bethesda het komende jaar voor ons op de rol heeft staan en wat niet. Wat kunnen we sowieso verwachten van Bethesda dit jaar? Wat zegt onze glazen bol? En op welke titels moeten we waarschijnlijk nog wel even wachten?

E3 vorig jaar

In 2017 kwam Bethesda met een heleboel The Elder Scrolls: Online-nieuws en beloofde het Skyrim naar de Switch te brengen, waardoor die game nu alleen nog niet speelbaar is op de oude Nokia van je opa. Tot slot dropte het ook nog even het tweede deel van The Evil Within en liet het zien hoe Wolfenstein II: The New Colossus eruit ging zien.

Wolfenstein II: The New Colossus | Pixel Vault

Wat gaan we sowieso zien?

Het mooie is dat al deze games inmiddels ook al geruime tijd speelbaar zijn en Bethesda dus wel met nieuwe dingen moet komen. We sluiten Skyrim voor op de iPad dan ook niet uit, maar gelukkig weten we dat er in ieder geval één titel zonder Dragon Born uit het Bethesda-kamp komt.

Vorige maand kondigde Bethesda na wat korte cryptische teasers Rage 2 aan met een hoop roze en apocalyptische scenes. We gaan ongetwijfeld meer gameplay van de game zien tijdens E3 2018 en vermoedelijk volgen kort daarna de eerste hands-on.

Verder kunnen we Fallout-nieuws verwachten, aangezien Bethesda vorige week Fallout 76 aankondigde. Ik heb een sterk vermoeden dat dit een heel andere Fallout gaat worden dan we tot nu toe hebben gezien en dat Bethesda iets bijzonders heeft gepland voor deze game. Wat dat precies is gaan we tijdens de persconferentie sowieso te zien krijgen.

Gameplaybeelden Rage 2

Waar hopen we nog meer op?

Dan komen we langzaam bij de game die we bijna niet durven te noemen: The Elder Scrolls 6. In theorie heeft Bethesda genoeg tijd gehad om aan de opvolger van Skyrim te werken en nog veel belangrijker: er zijn niet echt meer consoles over waar ze Skyrim op kunnen uitbrengen.

Het is echter nog angstvallig stil. Er zijn geen echte geruchten of hints geweest vanuit Bethesda of insiders. Dat hoeft alleen niet zo veel te zeggen. De aankondiging van Fallout 4 in 2015 kwam namelijk ook volledig uit de lucht vallen en het is goed mogelijk dat Bethesda dat kunstje herhaalt met zijn meest prestigieuze franchise.

De kans is er dus zeker, maar er zijn ook genoeg redenen te noemen waarom The Elder Scrolls 6 nog even op zich laat wachten. Bethesda zal niet te veel aandacht willen wegtrekken van Rage 2 en daarnaast lanceert het deze zomer ook een uitbreiding voor zijn Elder Scrolls-MMO: Summerset.

Daarnaast is het goed mogelijk dat Bethesda het grootser wil aanpakken met The Elder Scrolls en dat het nog even lekker de tijd neemt. Dat wil niet zeggen dat Bethesda ons niet gaat verrassen. Er bestaat natuurlijk ook nog een goede kans dat het met een compleet nieuwe IP gaat komen. Dat is wat ons betreft altijd goed nieuws, zeker als de geruchten over een Scifi-RPG genaamd Starfield blijken te kloppen.

Wat gaan we niet zien?

Een nieuwe Dishonored, dat gaat nog wel op z’n minst een jaar of twee duren. Ik denk dat we niets gaan horen over een nieuwe Brink, aangezien Bethesda die franchise heeft opgegeven als het slim is. Dat geldt overigens ook voor een nog niet aangekondigde versie van Skyrim, Bethesda. Genoeg is genoeg!

Waar hoop jij op tijdens de persconferentie van Bethesda deze E3? Behalve dan dat het niet om 03.00 ‘s nachts zou moeten zijn. Laat het ons weten in de comments!
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *