game nieuws Log in

E3 2018 Xbox Microsoft

Maak je klaar voor rapid-fire

De E3 staat voor de deur en dat betekent dat we komende week heel veel mooie nieuwe dingen gaan zien! De grote uitgevers willen namelijk altijd knallen tijdens de grote beurs in Los Angeles en wij doen vast wat voorzichtige voorspellingen over wat we kunnen verwachten. Rohald kijkt wat we kunnen verwachten van Microsoft op E3 2018.

Op 10 juni houdt Microsoft haar persconferentie in LA en krijgen we te horen wat ze het komende jaar voor ons op de rol hebben staan en wat niet. Wat kunnen we sowieso verwachten van Microsoft dit jaar? Wat zegt onze glazen bol ons? En op welke titels moeten we waarschijnlijk nog wel even wachten?

E3 vorig jaar

Zoals ieder jaar pakte Microsoft tijdens E3 2017 groots uit. We kregen de specificaties te horen van Xbox One X met zijn zes teraflops. Qua games kregen we veel voorgeschoteld: maar liefst 42 games kwamen in anderhalf uur in rap tempo voorbij. De grootste aankondigingen van deze persconferentie waren Crackdown 3, Forza Motorsport 7, Anthem, Middle-Earth: Shadow of War, Metro Exodus, Assassin’s Creed Origins, PlayerUnknown’s Battlegrounds en State of Decay 2 .

Forza Motorsport 7 | Pixel Vault

Daarnaast kwamen er nog een aantal trailers voorbij voor kleinere indie games, zoals The Darwin Project, Ori and the Will of the Wisps, Fe, Cuphead en Ashen. De trailers en de praatjes volgden in zo’n rap tempo op elkaar dat je haast niet kon bevatten wat er voor je ogen gebeurde. Ik sloot de conferentie af door nog een uurtje op de bank te zitten om te verwerken wat we allemaal voorbij zagen komen.

Wat gaan we sowieso zien?

Zoals gezegd kwamen vorig jaar een hoop games voorbij. Veel hiervan zijn ondertussen al uitgekomen, maar een aantal zijn nog altijd in het proces der ontwikkeling. We verwachten dan ook dat we hier nieuwe gameplay of beelden van mogen zien. Namen zoals Metro Exodus, Anthem, Crackdown 3 en Ori and the Will of the Wisps zien we waarschijnlijk allemaal voorbij komen.

Ook van Battlefield 5 dat onlangs aangekondigd is, krijgen we zeker nog meer van te zien tijdens de persconferentie. De kans is groot dat we hier ook grootschalige multiplayer gameplay van te zien krijgen.

Battlefield 5

Tot slot verwachten we ook een segment met hardware. In de vorige jaren leek Microsoft gefocust op AR en VR. Hier wordt ongetwijfeld weer wat tijd aan besteed. Waarschijnlijk komt ook de nieuwe controller voorbij die Microsoft vorige maand heeft aangekondigt. Dit was die controller bedoeld voor mensen met een beperking, zodat zij hun eigen controller konden configureren.

Waar hopen we nog meer op?

Veel over de inhoud van de aankomende persconferentie is nog niet bekend, maar we hebben zeker wel eigen wensen over wat we willen zien of wat we denken te gaan zien. Zo verwachten we meer informatie over nieuwe DLC voor Destiny 2. Daarnaast verwachten we ook een aankondiging van Halo, al hopen we dat de game deze keer ook naar pc komt.

We hebben er nog niks over gehoord, maar we verwachten dat we tijdens de conferentie het een en ander te zien krijgen over Gears of War 5. Na de originele trilogie en de release van Gears of War 4 kregen we te horen dat dit het eerste deel was van de tweede trilogie. Deel vijf zit dus dik in de kaarten. Wat ook in dat pakje kaarten zit, is een praatje van Brendan Greene over de toekomst van PUBG op Xbox One en pc.

Tot slot kunnen we dit lijstje niet afmaken zonder het te hebben over Forza Horizon 4. In mei waren er al geruchten dat de game naar E3 kwam en hoewel dat nooit bevestigd is, lijkt het ons behoorlijk aannemelijk aangezien Forza Horizon 3 in 2016 uit kwam. De cyclus gaat dus gewoon door.

Wat gaan we niet zien?

Dead Island 2. Deze game kreeg tijdens E3 2014 haar eerste trailer en sindsdien is er radiostilte geweest over de game. Op dit moment is niet eens zeker of de game ooit nog wel komt, maar als hij komt is het niet dit jaar.

Ook een Star Wars-game zullen we waarschijnlijk niet zien. De Star Wars RPG die twee jaar geleden in ontwikkeling was, daarna geschrapt werd en opnieuw opgepakt werd door een andere studio, zit nog erg vroeg in het ontwikkelingsproces en blijft dit jaar waarschijnlijk thuis.

Al met al zijn er dus een boel games waarvan we eigenlijk al weten dat ze komen. Mocht de conferentie echter maar een beetje lijken op die van vorig jaar, dan worden we op de dag zelf nog overdonderd met veel games die we niet aan zagen komen. Om het totaalplaatje te krijgen, moeten we dus gewoon kijken. Dus houd de website in de gaten voor het volledige verslag van de conferentie op 10 juni.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *