game nieuws Log in

Consoleskins | Het skinnen van je console | Advertorial | Pixel Vault

Blijf vooral even plakken!

Dit artikel is in samenwerking met Consoleskins tot stand gekomen. Wil je meer weten over advertorials en samenwerking met derden? Meer weten over onze advertorials? Klik dan hier.

In de wereld van pc-gaming is het al sinds jaar en dag één grote wedstrijd: het hebben van een zo bijzonder mogelijk systeem. Een combinatie van de beste hardware en een unieke uitstraling zorgen ervoor dat praktisch iedere pc uniek is. Consolegamers vissen wat dat betreft echter vaak achter het net. Iedere console die de fabriek uit rolt, is nagenoeg gelijk aan de vorige en volgende, terwijl de ruimte voor personalisatie ontbreekt. Gelukkig zijn er oplossingen voor de creatieve consolegamer, zoals het skinnen van je console of controllers. Samen met Consoleskins.nl zetten we wat ideeën voor je op een rijtje.

Natuurlijk kun je met een Dremel-tool op je console aan de slag gaan, maar we weten niet of dat nou de beste optie is. Helemaal wanneer je voor het eerst aan de slag gaat met het modden van je console zijn er slimmere manieren om te beginnen. Zo kun je al voor weinig geld een nieuwe faceplate halen voor je PlayStation 4. Toch is dat niet voor iedereen een geschikte oplossing, dus zijn er nog andere mogelijkheden.

Modden op instapniveau

De meest toegankelijke manier om je console te modden is er een skin overheen plakken. Met een complete stickerset voor PlayStation 4, Xbox One of een handheld geef je de console een unieke look.  Wat je op je console wilt plakken, is helemaal aan jou natuurlijk. Laat je support voor je favoriete voetbalclub zien, plak een camouflageskin op je console of kies een van de toffe designs.

Consoleskins | Het skinnen van je console | Advertorial | Pixel Vault

Wil je het liever nog persoonlijker maken? Dat kan ook, want bij Consoleskins heb je de mogelijkheid om zelf een design op te sturen. Een mooie foto of een zelfgemaakt patroon op je console plakken, het is gewoon mogelijk. Zolang je afbeelding maar van hoge resolutie is, heb je binnen een maand je eigen sticker op je console zitten.

Natuurlijk zijn er wel wat zaken om rekening mee te houden voordat je gaat plakken. Zorg in ieder geval dat de skin voor je console geschikt is: een Xbox One S skin kopen voor je originele Xbox One is niet heel handig natuurlijk. Check daarnaast voordat je begint waar ieder onderdeel van de skin moet komen op je console. Dat plakt makkelijker en voorkomt situaties waarbij je jezelf alleen nog maar kunt facepalmen. Maak daarnaast je console grondig schoon voordat je begint met plakken: stof, vetvlekken en Doritos-kruimels gaan het plakresultaat niet ten goede komen.

Geen console zonder controller

Natuurlijk kun je heel leuk je console skinnen, maar de kans is groot dat je dan nog altijd met een doodnormale controller gamet. Nu snappen we heel goed dat een Xbox One Elite Controller op zichzelf al mooi genoeg is. Heb je echter een standaard controller zoals die bij je console werd geleverd, dan begrijpen we best dat deze op den duur best saai kan worden. Het is dan ook maar goed dat er naast console skins ook controller skins zijn.

Consoleskins | Het skinnen van je console | Advertorial | Pixel Vault

Met een controller skin is het makkelijk om je controller een unieke look te geven. Vooral de Xbox One-controllers blinken hierin uit, omdat deze een groot en relatief vlak oppervlak hebben. Heb je een PlayStation 4-controller, dan is het goed om een vaste hand te hebben. Hierbij moet je namelijk iets meer moeite doen om alles netjes op zijn plek te krijgen, maar als dat lukt, mag het resultaat er wezen.

Ga een stapje verder

Zoals je al wel hebt gemerkt, is het personaliseren van je console of controller door middel van een skin kinderspel. Natuurlijk kun je het ook allemaal een stapje verder nemen en je controller ook gaan openschroeven om aan de binnenkant het een en ander te veranderen. Ook in dat geval is Consoleskins de place to be, want naast skins hebben ze ook controller behuizingen (de zogeheten shells) en buttons. Zo maak je jouw controller helemaal eigen.

Consoleskins | Het skinnen van je console | Advertorial | Pixel Vault

Neem bijvoorbeeld deze controller shells voor de PlayStation 4 of Xbox One. Zo krijgt je PlayStation 4-controller een felgroene kleur, weer eens wat anders dan de standaard kleuren die Sony je biedt. Of til het bestickeren van je Xbox One-controller naar een nieuw niveau met de Stickerbomb Xbox One-controller shell. Let wel op dat de shells maar voor specifieke versies van de controllers geschikt zijn. Zo is het bij de Xbox One-controllers alleen mogelijk om de shells te gebruiken op de versie zonder hoofdtelefoonaansluiting.

Ligt je controller op dat moment toch al open, dan is het natuurlijk ook het perfecte moment om de knoppen en thumbsticks te vervangen. Denk daarbij aan bijpassende kleuren voor je nieuwe shell of andere thumbsticks die beter aansluiten bij je speelstijl. Wil je helemaal over de top gaan? Dan vervang je de standaard face buttons natuurlijk met wat speciale Bullet-knoppen. Let wel op dat bij dit soort aanpassingen de garantie van je controllers vervallen en dus volledig op eigen risico zijn.

Nu zelf aan de slag

Klaar om nu zelf de eerste stap te zetten om je console te gaan skinnen? Dat kan, want samen met Consoleskins.nl geven we een cadeaubon van 25 euro weg. Deze bon kun je natuurlijk bij Consoleskins besteden om zo jouw console helemaal eigen te maken. Het enige dat je moet doen om kans te maken op de cadeaubon is antwoord geven op de volgende vraag:

Welke skin zouden jullie graag op je console plakken?

Laat het ons weten in de reacties. Vergeet daarnaast niet om Consoleskins te volgen op Facebook en Instagram. Je kunt tot en met 18 juni meedoen aan de prijsvraag, daarna nemen we persoonlijk contact op met de winnaar. Zodra we reactie hebben, maken we de winnaar hier bekend.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *